Your World of new Perspectives

Firma Emerson Climate Technologies na targach Chillventa 2012

NORYMBERGA, NIEMCY, 9 października 2012 r. – Po prezentacji „Step into new Worlds” w 2010 r. następnym logicznym krokiem jest otwarcie przez firmę Emerson prezentacji „Your World of new Perspectives” na targach Chillventa 2012. Emerson Climate Technologies zaprezentuje produkty i usługi marek Copeland, Alco, Dixell, Oaksmere oraz Vilter. Poza tym Emerson Industrial Automation przedstawi silniki i rozwiązania sterujące Leroy Somer i Control Techniques, przeznaczone do chłodnictwa, klimatyzacji i pomp ciepła.

Czego zwiedzający mogą oczekiwać na targach Chillventa? Nowe perspektywy staną się widoczne, gdy zwiedzający zapoznają się z najnowszymi zintegrowanymi rozwiązaniami i technologiami firmy Emerson. W przypadku chłodnictwa rozwiązania przeznaczone do trzech systemów – hybrydowego, kompletnego systemu CO2 oraz systemu HFC – pokazują, jak integrować produkty i sterować nimi w wydajny i oszczędny sposób. W dziale rozwiązań poprawiających komfort życia prezentowane będą najnowsze rozwiązania i systemy zintegrowane związane z klimatyzacją i ogrzewaniem. Niektóre innowacje dotyczące sprężarek spiralnych Copeland Scroll™ R410A – zarówno standardowych jak i ze zmienną prędkością obrotową – oraz inteligentnych sterowników są zintegrowane z rozwiązaniami poprawiającymi komfort w budynkach komercyjnych i mieszkaniowych. Produkty te są również zastosowane w podsystemach opracowanych specjalnie do pomp ciepła. Wreszcie duży nacisk zostanie położony na konstrukcję jednośrubową Vilter przeznaczoną do przemysłowego ogrzewania i chłodzenia. Na targach Chillventa w Norymberdze firma Emerson Climate Technologies, poza prezentacją produktów i rozwiązań, skorzysta z okazji, aby zorganizować kilka specjalnych imprez. Dlatego warto odwiedzić stoisko nr 317/319/419 w hali 05.

Emerson (NYSE: EMR), z siedziba w St. Louis, jest globalnym liderem dostarczajacym technologie i inzynierie lacznie dajac innowacyjne rozwiazania dla klientów poprzez grupy businessowe network power, process management, industrial automation, climate technologies i appliance and tools. Sprzedaz w roku finansowym 2011 wyniosla 24,2 miliarda US$. Wiecej informacji na stronie www.Emerson.com

Emerson Climate Technologies™, bedaca jednostka businessowa Emerson, jest wiodacym swiatowym dostawca rozwiazan z zakresu ogrzewnictwa, wentylacji, klimatyzacji i chlodnictwa dla zastosowan domowych, przemyslowych i handlowych. Grupa laczy najlepsza w klasie technologie ze sprawdzona inzynieria, oraz uslugami projektowymi, dystrybucyjnymi, szkoleniowymi i monitoringu aby dostarczac oczekiwanych zintegrowanych rozwiazan kontroli klimatu klientom na calym swiecie. Innowacyjne rozwiazania Emerson Climate Technologies™, obejmujace takie wiodace w branzy marki jak Copeland Scroll™ i Alco Controls, zapewniaja komfort cieplny, zabezpieczaja zywnosc i chronia srodowisko. Wiecej informacji na stronie www.emersonclimate.eu

Kontakt:

Achim Frommann