Jednolity kolor wszystkich sprężarek Copeland™

• Zmiana koloru z szarego na czarny
  • Produkty DWM Copeland to obecnie produkty marki Copeland™
  • Data wprowadzenia zmian: 1 marca 2013 r.

AKWIZGRAN, NIEMCY, 25 marca 2013 r. – Wraz z wprowadzeniem nowych modeli sprężarek 4M i 6M firma Emerson Climate Technologies zdecydowała się nadać nowy kolor półhermetycznym sprężarkom Copeland™ produkowanym w Europie. Modele półhermetycznych sprężarek z serii K i L oraz z linii sprężarek Discus™ (D2D, D3D, D8D) mają, zamiast tradycyjnej szarości, kolor czarny stosowany we wszystkich modelach Stream i wszystkich sprężarkach Copeland Scroll™. Forma, konstrukcja i funkcja sprężarki pozostaną dokładnie takie same. Drugą zmianą jest zmiana marki z logo DWM Copeland na oznaczenie marki Copeland. Nomenklatura również ulegnie zmianie. Firma Emerson Climate Technologies rozpoczęła ujednolicanie linii sprężarek półhermetycznych, by połączyć je w jedną, uproszczoną linię urządzeń o dużej efektywności. Pozwoli to producentom i hurtownikom zmniejszyć złożoność i zróżnicowanie produktów, co z kolei zmniejszy ich koszty operacyjne. Zmiany marki i kolorów wprowadzono 1 marca 2013 r.

Pobierz wersje PDF niniejszej informacji prasowej.

Kliknij na obrazek, aby pobrać w wysokiej rozdzielczości.

Emerson (NYSE: EMR), z siedziba w St. Louis, jest globalnym liderem dostarczajacym technologie i inzynierie lacznie dajac innowacyjne rozwiazania dla klientów poprzez grupy businessowe network power, process management, industrial automation, climate technologies i appliance and tools. Sprzedaz w roku finansowym 2012 wyniosla 24,4 miliarda US$. Wiecej informacji na stronie www.Emerson.com

Emerson Climate Technologies™, bedaca jednostka businessowa Emerson, jest wiodacym swiatowym dostawca rozwiazan z zakresu ogrzewnictwa, wentylacji, klimatyzacji i chlodnictwa dla zastosowan domowych, przemyslowych i handlowych. Grupa laczy najlepsza w klasie technologie ze sprawdzona inzynieria, oraz uslugami projektowymi, dystrybucyjnymi, szkoleniowymi i monitoringu aby dostarczac oczekiwanych zintegrowanych rozwiazan kontroli klimatu klientom na calym swiecie. Innowacyjne rozwiazania Emerson Climate Technologies™, obejmujace takie wiodace w branzy marki jak Copeland Scroll™ i Alco Controls, zapewniaja komfort cieplny, zabezpieczaja zywnosc i chronia srodowisko. Wiecej informacji na stronie www.emersonclimate.eu

Kontakt:

Achim Frommann