Narzędzie The Right Balance dla supermarketów

AACHEN, NIEMCY, 4 październik 2012 r. – Jesteśmy świadkami fazy przejściowej w dziedzinie rozwiązań chłodniczych przeznaczonych dla supermarketów. Wzrost znaczenia kosztów eksploatacyjnych i oddziaływania na środowisko, znacząco wpływają na osoby podejmujące decyzje w sieciach handlowych, wśród wykonawców i innych interesariuszy. Reakcją producentów w branży jest opracowywanie nowych rozwiązań, wykorzystanie nowych lub znanych czynników chłodniczych, które dotychczas nie były powszechnie stosowane w chłodnictwie komercyjnym. Stwarza to wiele możliwych kombinacji.

Początkowa, dobrze wyważona decyzja może decydująco zmniejszyć koszty eksploatacji i emisję CO2 w całym okresie eksploatacji systemu chłodniczego. Firma Emerson Climate Technologies opracowała nowe narzędzie internetowe o nazwie „The Right Balance”, które przyspiesza procedurę decyzyjną. Służy ono do pokazania kluczowych różnic pomiędzy obecną dobrą praktyką budowy systemów chłodniczych a możliwymi alternatywami przyszłych rozwiązań wykorzystujących, dzisiaj znane, najnowocześniejsze technologie. Zbadano sześć różnych rozwiązań systemów chłodniczych, aby porównać wyniki odpowiadające następującym kwestiom:

• emisji CO2 w okresie eksploatacji (TEWI),
  • rocznych kosztów energii,
  • kosztów inwestycyjnych.

Szereg zmiennych, takich jak wydajność chłodnicza, współczynnik emisji, koszty energii elektrycznej, stopień wycieku itp. pozwalają dostosować porównanie do konkretnego projektu klienta. Wynik, podawany w czasie rzeczywistym, jest wyświetlany w formie czytelnego podsumowania, aby można było znaleźć idealną równowagę pomiędzy emisją, kosztami eksploatacji i inwestycyjnymi. Dzięki temu można znaleźć właściwy system dla każdego supermarketu z osobna. Wyniki można pobrać jako raport w formacie PDF lub arkuszu Excel. „The Right Balance” to narzędzie internetowe, dostępne na stronie www.emersonclimate.com w zakładce ‘ZASOBY’ ( Resources).

Pobierz wersje PDF niniejszej informacji prasowej.

Pobierz zdjecie powiazane z niniejsza informacja prasowa.

Emerson (NYSE: EMR), z siedziba w St. Louis, jest globalnym liderem dostarczajacym technologie i inzynierie lacznie dajac innowacyjne rozwiazania dla klientów poprzez grupy businessowe network power, process management, industrial automation, climate technologies i appliance and tools. Sprzedaz w roku finansowym 2011 wyniosla 24,2 miliarda US$. Wiecej informacji na stronie www.Emerson.com

Emerson Climate Technologies™, bedaca jednostka businessowa Emerson, jest wiodacym swiatowym dostawca rozwiazan z zakresu ogrzewnictwa, wentylacji, klimatyzacji i chlodnictwa dla zastosowan domowych, przemyslowych i handlowych. Grupa laczy najlepsza w klasie technologie ze sprawdzona inzynieria, oraz uslugami projektowymi, dystrybucyjnymi, szkoleniowymi i monitoringu aby dostarczac oczekiwanych zintegrowanych rozwiazan kontroli klimatu klientom na calym swiecie. Innowacyjne rozwiazania Emerson Climate Technologies™, obejmujace takie wiodace w branzy marki jak Copeland Scroll™ i Alco Controls, zapewniaja komfort cieplny, zabezpieczaja zywnosc i chronia srodowisko. Wiecej informacji na stronie www.emersonclimate.eu

Kontakt:

Achim Frommann