Zawory elektromagnetyczne do aplikacji wysokociśnieniowych

AACHEN (NIEMCY), 15 października 2014 r. – Firma Emerson Climate Technologies, spółka należąca do grupy Emerson (NYSE: EMR) wprowadza rozszerzony typoszereg zaworów elektromagnetycznych do zastosowań wysokociśnieniowych.

W miarę, jak przepisy dotyczące wykorzystania czynników chłodniczych stają się coraz surowsze, znaczenie alternatywnych czynników chłodniczych przy projektowaniu nowych systemów chłodniczych rośnie. Emerson Climate Technologies pozwala przygotować się na te zmiany, opracowując więcej rozwiązań spełniających wymagania rynku. Na targach Chillventa 2014 w Norymberdze firma Emerson Climate Technologies przedstawi nowy typoszereg zaworów elektromagnetycznych, przeznaczonych do wysokociśnieniowych czynników chłodniczych, takich jak R410A oraz CO2. W sumie zostaną zaprezentowane trzy typy obejmujące osiem nowych modeli do zastosowań z cieczą i gorącym gazem, o wydajności znamionowej w zakresie od 27,5 kW do 64,4 kW (CO2) w przypadku zastosowań z cieczą i 6,9 kW do 27,6 kW (CO2) w zastosowaniach z gorącym gazem. Wszystkie typy dostępne są z przyłączami lutowanymi oraz ODF, z przedłużonymi rurkami miedzianymi ułatwiającymi montaż.

Zawór elektromagnetyczny 200RH

Pobierz wersje PDF tego artykulu.
Pobierz zdjecie powiazane z niniejsza informacja prasowa.

Koncern Emerson (NYSE: EMR), mieszczący się w St. Louis w amerykańskim stanie Missouri, to światowy lider w dziedzinie łączenia rozwiązań technicznych i inżynieryjnych w nowatorskie rozwiązania dla klientów z takich branż jak przemysł, handel i produkty konsumenckie. W skład firmy wchodzi pięć segmentów biznesowych: Process Management (zarządzanie procesami), Industrial Automation (automatyka przemysłowa), Network Power (sieci energetyczne), Climate Technologies (systemy klimatyzacyjne) oraz Commercial & Residential Solutions (rozwiązania komercyjne i domowe). Sprzedaż w roku obrachunkowym 2013 wyniosła 24,7 mld USD. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.Emerson.com

Emerson Climate Technologies, będącą jednostką businessową Emerson, jest wiodącym światowym dostawcą rozwiązań z zakresu ogrzewnictwa, wentylacji, klimatyzacji i chłodnictwa dla zastosowań domowych, przemysłowych i handlowych. Grupa łączy najlepszą w klasie technologię ze sprawdzoną inżynierią, oraz usługami projektowymi, dystrybucyjnymi, szkoleniowymi i monitoringu aby dostarczać oczekiwanych zintegrowanych rozwiązań kontroli klimatu klientom na całym świecie. Innowacyjne rozwiązania Emerson Climate Technologies, obejmujące takie wiodące w branży marki jak Copeland Scroll™, Dixell™ i Alco Controls™, zapewniają komfort cieplny, zabezpieczają żywność i chronią środowisko. Więcej informacji na stronie www.emersonclimate.eu