Cicha praca dzięki nowej osłonie akustycznej Copeland

• Osłona akustyczna do cztero- i sześciocylindrowych modeli sprężarek półhermetycznych Stream
  • Tłumienie dźwięku do 16 dBA
  • Dostępna dla wersji standardowej i Digital Stream

AACHEN, NIEMCY, 22 sierpnia, 2013 – Firma Emerson Climate Technologies opracowała nowe rozwiązanie ograniczenia hałasu dla swoich sprężarek półhermetycznych Copeland™ Stream i Stream Digital. Do sprężarek cztero- i sześciocylindrowych dostępne są dwa modele nowej osłony akustycznej. W zależności od aplikacji możliwe jest uzyskanie wytłumienia do 16 dBA. Osłona akustyczna składa się z pięciu głównych części, jest łatwa w montażu i dopasowana do profilu sprężarki, a jednocześnie zapewnia wystarczającą przestrzeń do montażu akcesoriów, takich jak: regulacja wydajności, odciążenie rozruchu czy grzałka karteru. Łączone za pomocą zatrzasków elemety skladowe osłony i pokrywy serwisowe, umożliwiają łatwy dostęp do ważnych zabezpieczeń, takich jak kontrola oleju czy moduł diagnostyczny CoreSense™. Konstrukcja jest zgodna z normami PN-EN 60335-1 i PN-EN 60335-2-34, a produkt jest dostarczany z deklaracją zgodności CE zgodnie z Dyrektywą Niskonapięciową 2006/95/WE. Dzięki nowatorskim zmianom konstrukcyjnym, zastosowanym w nowych sprężarkach półhermetycznych Stream, uzyskano redukcję hałasu do 7 dBA w porównaniu ze sprężarkami poprzedniej generacji Discus™. Ponadto, dzięki nowej osłonie akustycznej sprężarki Stream produkcji Emerson Climate Technologies stały się najcichszymi sprężarkami na rynku.

Łatwy montaż: nowa osłona akustyczna do sprężarek Stream

Pobierz wersje PDF niniejszej informacji prasowej.

Emerson (NYSE: EMR), z siedziba w St. Louis, jest globalnym liderem dostarczajacym technologie i inzynierie lacznie dajac innowacyjne rozwiazania dla klientów poprzez grupy businessowe network power, process management, industrial automation, climate technologies i appliance and tools. Sprzedaz w roku finansowym 2012 wyniosla 24,4 miliarda US$. Wiecej informacji na stronie www.emerson.com

About Emerson Climate Technologies

Emerson Climate Technologies™, bedaca jednostka businessowa Emerson, jest wiodacym swiatowym dostawca rozwiazan z zakresu ogrzewnictwa, wentylacji, klimatyzacji i chlodnictwa dla zastosowan domowych, przemyslowych i handlowych. Grupa laczy najlepsza w klasie technologie ze sprawdzona inzynieria, oraz uslugami projektowymi, dystrybucyjnymi, szkoleniowymi i monitoringu aby dostarczac oczekiwanych zintegrowanych rozwiazan kontroli klimatu klientom na calym swiecie. Innowacyjne rozwiazania Emerson Climate Technologies™, obejmujace takie wiodace w branzy marki jak Copeland Scroll™ i Alco Controls, zapewniaja komfort cieplny, zabezpieczaja zywnosc i chronia srodowisko. Wiecej informacji na stronie www.emersonclimate.eu

Kontakt:

Achim Frommann