Oprogramowanie Select 8 staje się internetowe i mobilne

AACHEN, NIEMCY. 26 czerwiec 2012 r. – Przejście na wersję 8 oznacza wprowadzenie internetowego programu doboru produktów Copeland Selection Software firmy Emerson Climate Technologies (selectonline.emersonclimate.eu ). Wersja internetowa gwarantuje dostęp do zawsze aktualnych danych, a nowe funkcje pojawiają się natychmiast po ich wprowadzeniu. Elastyczność interfejsu przeglądarki pozwala na przeglądanie większej ilości danych w nowym formacie, z możliwością wyboru osiągów poszczególnych modeli oraz z wykorzystaniem funkcji znanych z poprzedniej wersji instalowanej na komputerze. W dalszym ciągu można wygenerować wydruk najważniejszych danych wybranego modelu w formacie PDF – tak jak w poprzedniej wersji. Wydruk taki często wykorzystywany jest w ofertach projektantów instalacji. Funkcja utworzenia krótkiej listy produktów, takich jak sprężarki spiralne lub agregaty skraplające, jest już znana użytkownikom, podobnie jak możliwość wyboru czynnika chłodniczego czy warunków eksploatacji i wyszukiwania odpowiadających im produktów. Pełny wykaz produktów można sortować według wydajności, mocy lub współczynnika wydajności chłodniczej (COP), dzięki czemu użytkownik może w pełni sprawdzić możliwości modeli z danej serii, dokładnie tak samo, jak w programie pobieranym z sieci i instalowanym na komputerze. Opracowano również specjalną wersję dla smartfonów – użytkownicy mogą więc korzystać z oprogramowania Select 8, gdy tylko mają dostęp do Internetu. Po zalogowaniu następuje przejście do ostatnio zapisanych ustawień.

Program doboru produktów Copeland Selection Software wyznacza nowe możliwości doboru sprężarek i agregatów skraplających od chwili jego wprowadzenia w 1998 r. Od samego początku do najważniejszych funkcji należała możliwość dopasowania modeli do wymagań użytkownika oraz wyświetlanie tabel wydajności, wykazów wyboru, zakresów charakterystyk pracy oraz specyfikacji. Nacisk na łatwy w obsłudze interfejs oraz regularne aktualizacje baz danych przyczyniły się do popularności programu i sprawiły, że stał się on nieodzownym narzędziem projektantów instalacji, wykonawców, użytkowników oraz studentów zajmujących się chłodnictwem, klimatyzacją oraz pompami ciepła.

Pobierz wersję PDF niniejszej informacji prasowej
Pobierz zdjęcie powiązane z niniejszą informacją prasową.

Emerson (NYSE: EMR), z siedzibą w St. Louis, jest globalnym liderem dostarczającym technologie i inżynierię łącznie dając innowacyjne rozwiązania dla klientów poprzez grupy businessowe network power, process management, industrial automation, climate technologies i appliance and tools. Sprzedaż w roku finansowym 2011 wyniosła 24,2 miliarda US$. Więcej informacji na stronie www.Emerson.com

Emerson Climate Technologies™, będącą jednostką businessową Emerson, jest wiodącym światowym dostawcą rozwiązań z zakresu ogrzewnictwa, wentylacji, klimatyzacji i chłodnictwa dla zastosowań domowych, przemysłowych i handlowych. Grupa łączy najlepszą w klasie technologię ze sprawdzoną inżynierią, oraz usługami projektowymi, dystrybucyjnymi, szkoleniowymi i monitoringu aby dostarczać oczekiwanych zintegrowanych rozwiązań kontroli klimatu klientom na całym świecie. Innowacyjne rozwiązania Emerson Climate Technologies™, obejmujące takie wiodące w branży marki jak Copeland Scroll™ i Alco Controls, zapewniają komfort cieplny, zabezpieczają żywność i chronią środowisko. Więcej informacji na stronie www.emersonclimate.eu

Kontakt:
Achim Frommann