Oprogramowanie interfejsu PC do modułu CoreSense™ Diagnostics

AACHEN, NIEMCY, 25 października 2012 r. – Firma Emerson Climate Technologies oferuje nowe oprogramowanie współpracujące z modułem CoreSense Diagnostics w sprężarkach Copeland™ Stream. W uzupełnieniu do  wielokolorowych diod na każdym z modułów CoreSense, oprogramowanie interfejsu PC zapewnia szybki dostęp do wcześniejszych i bieżących komunikatów o statusie sprężarek Stream. Użytkownik może sprawdzić stan bieżący oraz rejestr alarmów (ostatnie 10 alarmów, rejestr alarmów z ośmiu dni oraz łączna liczba alarmów od chwili uruchomienia sprężarki). Konfigurację parametrów sprężarki można przeprowadzić za pomocą laptopa serwisowego oraz zdalnie przy użyciu protokołu Modbus®. Ponadto oprogramowanie pozwala na automatyczne i ręczne rejestrowanie danych oraz zapoznanie się z instrukcją obsługi. Można również wprowadzić informacje dodatkowe, takie jak lokalizacja i nazwa klienta. Jeśli zamontowano więcej niż jedną sprężarkę, można uzyskać dostęp do nich wszystkich jednocześnie. Nowe oprogramowanie interfejsu PC jest dostępne na płycie CD w biurach sprzedaży Emerson Climate Technologies.

Moduł CoreSense Diagnostics to nowatorskie rozwiązanie, które zapewnia zaawansowaną ochronę i diagnostykę sprężarki, zwiększa niezawodność systemu oraz wydłuża okres eksploatacji, obniżając jednocześnie koszty konserwacji. CoreSense pozwala serwisantom szybciej diagnozować problemy związane z systemem, a nawet im zapobiegać, dzięki czemu mogą oni utrzymać systemy chłodnicze w optymalnym stanie przez cały okres użytkowania. Moduł diagnostyczny zapisuje dane dotyczące sprężarki, zaawansowane informacje dotyczące jej eksploatacji i historię usterek.  Wszystkie modele sprężarek z rodziny Stream są wyposażone w moduł CoreSense Diagnostics, który spełnia potrzeby producentów systemów, wykonawców, instalatorów i użytkowników.

Emerson (NYSE: EMR), z siedziba w St. Louis, jest globalnym liderem dostarczajacym technologie i inzynierie lacznie dajac innowacyjne rozwiazania dla klientów poprzez grupy businessowe network power, process management, industrial automation, climate technologies i appliance and tools. Sprzedaz w roku finansowym 2011 wyniosla 24,2 miliarda US$. Wiecej informacji na stronie www.Emerson.com

Emerson Climate Technologies™, bedaca jednostka businessowa Emerson, jest wiodacym swiatowym dostawca rozwiazan z zakresu ogrzewnictwa, wentylacji, klimatyzacji i chlodnictwa dla zastosowan domowych, przemyslowych i handlowych. Grupa laczy najlepsza w klasie technologie ze sprawdzona inzynieria, oraz uslugami projektowymi, dystrybucyjnymi, szkoleniowymi i monitoringu aby dostarczac oczekiwanych zintegrowanych rozwiazan kontroli klimatu klientom na calym swiecie. Innowacyjne rozwiazania Emerson Climate Technologies™, obejmujace takie wiodace w branzy marki jak Copeland Scroll™ i Alco Controls, zapewniaja komfort cieplny, zabezpieczaja zywnosc i chronia srodowisko. Wiecej informacji na stronie www.emersonclimate.eu

Kontakt:

Achim Frommann