Nowa seria elektronicznych systemów kontroli poziomu oleju do zastosowań transkrytycznych z CO2

AACHEN (NIEMCY), 15 października 2014 r. – Firma Emerson Climate Technologies, spółka należąca do grupy Emerson (NYSE: EMR) wprowadza nową serię elektronicznych systemów kontroli poziomu oleju – OM5.

Wraz z wprowadzeniem nowego systemu kontroli poziomu oleju OM5 TraxOil® do zastosowań transkrytycznych z CO2, Emerson Climate Technologies zapewnia rozwiązanie jednego z głównych problemów związanych z systemami chłodniczymi z CO2, tzn. smarowania sprężarki. Maksymalne ciśnienie robocze modeli serii OM5 wynosi 130 barów. Autonomiczna jednostka z wbudowanym modułem elektronicznym i zintegrowanym zaworem elektromagnetycznym kontroluje poziom oleju w karterze sprężarki w systemach z CO2. OM5 może obsługiwać wtrysk oleju przy skrajnych różnicach ciśnień wynoszących do 100 barów, co pozwala na projektowanie systemów booster z pojedynczym separatorem. Chronione patentem rozwiązanie z czujnikami Halla, zapewniające trzystrefowy monitoring, dowiodło swojej niezawodności w porównaniu z czujnikami optycznymi. Regulator OM5 można stosować tylko z nowymi wersjami cewek ASC3 o dużej mocy.

Pełna oferta produktów do kontroli poziomu oleju Emerson Climate Technologies obejmuje istniejące systemy kontroli poziomu oleju OM4 (60 barów), systemy kontroli poziomu oleju OW4 (60 barów) i OW5 (100 barów).
Elektroniczny system zarządzania poziomem oleju OM5

Pobierz wersje PDF tego artykulu.
Pobierz zdjecie powiazane z niniejsza informacja prasowa.

Koncern Emerson (NYSE: EMR), mieszczący się w St. Louis w amerykańskim stanie Missouri, to światowy lider w dziedzinie łączenia rozwiązań technicznych i inżynieryjnych w nowatorskie rozwiązania dla klientów z takich branż jak przemysł, handel i produkty konsumenckie. W skład firmy wchodzi pięć segmentów biznesowych: Process Management (zarządzanie procesami), Industrial Automation (automatyka przemysłowa), Network Power (sieci energetyczne), Climate Technologies (systemy klimatyzacyjne) oraz Commercial & Residential Solutions (rozwiązania komercyjne i domowe). Sprzedaż w roku obrachunkowym 2013 wyniosła 24,7 mld USD. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.Emerson.com

Emerson Climate Technologies, będącą jednostką businessową Emerson, jest wiodącym światowym dostawcą rozwiązań z zakresu ogrzewnictwa, wentylacji, klimatyzacji i chłodnictwa dla zastosowań domowych, przemysłowych i handlowych. Grupa łączy najlepszą w klasie technologię ze sprawdzoną inżynierią, oraz usługami projektowymi, dystrybucyjnymi, szkoleniowymi i monitoringu aby dostarczać oczekiwanych zintegrowanych rozwiązań kontroli klimatu klientom na całym świecie. Innowacyjne rozwiązania Emerson Climate Technologies, obejmujące takie wiodące w branży marki jak Copeland Scroll™, Dixell™ i Alco Controls™, zapewniają komfort cieplny, zabezpieczają żywność i chronią środowisko. Więcej informacji na stronie www.emersonclimate.eu