Nowa generacja agregatów skraplających Copeland EazyCool™ ZX

AACHEN, NIEMCY, 15 października 2014 r. – Firma Emerson Climate Technologies, spółka należąca do grupy Emerson (NYSE: EMR), prezentuje na targach Chillventa 2014 nową generację agregatów skraplających Copeland EazyCool ZX.

Nowa generacja agregatów skraplających Copeland EazyCool ZX powstała w oparciu o istniejące rozwiązania, jeśli chodzi o niewielkie wymiary, cichą pracę i efektywność. Lepszy dostęp do elementów oraz wstępne skonfigurowanie sterownika zapewniają oszczędność czasu i pieniędzy. Drzwiczki w panelu przednim z oknem wizualizacyjnym, pozwalają sprawdzić stan systemu bez otwierania obudowy.

Wszystkie istotne ustawienia systemu, takie jak zakres regulacji prędkości obrotowej wentylatora, można dokładnie dostosować do wymagań aplikacji. Nowy uniwersalny sterownik wyposażony jest również w elektroniczne zabezpieczenie silnika oraz zapewnia komunikację w czasie rzeczywistym poprzez Modbus®. Ocynkowane panele i powlekane skraplacze zapewniają ochronę przed korozją i niezawodne działanie nawet w trudnych warunkach . Krótki czas montażu, niezrównana efektywność oraz wysoka niezawodność sprawiają, że nowy model pomaga klientom zmniejszyć całkowite koszty eksploatacji do minimum.

Agregaty skraplające ZX już spełniają przyszłe wymagania w zakresie efektywności zgodne z dyrektywą ekoprojektu.
Nowa generacja agregatów skraplających Copeland EazyCool™ ZX

Pobierz wersje PDF tego artykulu.
Pobierz zdjecie powiazane z niniejsza informacja prasowa.

Koncern Emerson (NYSE: EMR), mieszczący się w St. Louis w amerykańskim stanie Missouri, to światowy lider w dziedzinie łączenia rozwiązań technicznych i inżynieryjnych w nowatorskie rozwiązania dla klientów z takich branż jak przemysł, handel i produkty konsumenckie. W skład firmy wchodzi pięć segmentów biznesowych: Process Management (zarządzanie procesami), Industrial Automation (automatyka przemysłowa), Network Power (sieci energetyczne), Climate Technologies (systemy klimatyzacyjne) oraz Commercial & Residential Solutions (rozwiązania komercyjne i domowe). Sprzedaż w roku obrachunkowym 2013 wyniosła 24,7 mld USD. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.Emerson.com

Emerson Climate Technologies, będącą jednostką businessową Emerson, jest wiodącym światowym dostawcą rozwiązań z zakresu ogrzewnictwa, wentylacji, klimatyzacji i chłodnictwa dla zastosowań domowych, przemysłowych i handlowych. Grupa łączy najlepszą w klasie technologię ze sprawdzoną inżynierią, oraz usługami projektowymi, dystrybucyjnymi, szkoleniowymi i monitoringu aby dostarczać oczekiwanych zintegrowanych rozwiązań kontroli klimatu klientom na całym świecie. Innowacyjne rozwiązania Emerson Climate Technologies, obejmujące takie wiodące w branży marki jak Copeland Scroll™, Dixell™ i Alco Controls™, zapewniają komfort cieplny, zabezpieczają żywność i chronią środowisko. Więcej informacji na stronie www.emersonclimate.eu