Nowa generacja cewek

AACHEN (NIEMCY), 15 października 2014 r. – Firma Emerson Climate Technologies, spółka należąca do grupy Emerson (NYSE: EMR) wprowadza nową serię cewek do stosowania z zaworami elektromagnetycznymi Alco Controls oraz z elektronicznymi systemami kontroli poziomu oleju TraxOil®.

Na targach Chillventa 2014 firma Emerson Climate Technologies przedstawi nową serię cewek. Cewki są wyposażone w nowy system mocowania zapewniający optymalną szczelność i zabezpieczenie przed wilgocią i drganiami. Seria powlekanych cewek posiada dopuszczenie UL i modele zgodne z wymaganiami ATEX oraz pełną kompatybilność z obecnym typoszeregiem ASC.

Nowe cewki serii ASC3

Pobierz wersje PDF tego artykulu.
Pobierz zdjecie powiazane z niniejsza informacja prasowa.

Koncern Emerson (NYSE: EMR), mieszczący się w St. Louis w amerykańskim stanie Missouri, to światowy lider w dziedzinie łączenia rozwiązań technicznych i inżynieryjnych w nowatorskie rozwiązania dla klientów z takich branż jak przemysł, handel i produkty konsumenckie. W skład firmy wchodzi pięć segmentów biznesowych: Process Management (zarządzanie procesami), Industrial Automation (automatyka przemysłowa), Network Power (sieci energetyczne), Climate Technologies (systemy klimatyzacyjne) oraz Commercial & Residential Solutions (rozwiązania komercyjne i domowe). Sprzedaż w roku obrachunkowym 2013 wyniosła 24,7 mld USD. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.Emerson.com

Emerson Climate Technologies, będącą jednostką businessową Emerson, jest wiodącym światowym dostawcą rozwiązań z zakresu ogrzewnictwa, wentylacji, klimatyzacji i chłodnictwa dla zastosowań domowych, przemysłowych i handlowych. Grupa łączy najlepszą w klasie technologię ze sprawdzoną inżynierią, oraz usługami projektowymi, dystrybucyjnymi, szkoleniowymi i monitoringu aby dostarczać oczekiwanych zintegrowanych rozwiązań kontroli klimatu klientom na całym świecie. Innowacyjne rozwiązania Emerson Climate Technologies, obejmujące takie wiodące w branży marki jak Copeland Scroll™, Dixell™ i Alco Controls™, zapewniają komfort cieplny, zabezpieczają żywność i chronią środowisko. Więcej informacji na stronie www.emersonclimate.eu