Nowe sprężarki spiralne Copeland Scroll™ do CO2

• Dwa nowe modele rozszerzają ofertę do niskotemperaturowych zastosowań podkrytycznych z czynnikiem CO2
  • Możliwość ograniczenia wielkości nakładów i ich zbliżenia do kosztów budowy standardowych systemów z czynnikami HFC
  • Copeland Digital Scroll™ z ciągłą regulacją wydajności w zakresie 10–100%

AACHEN, NIEMCY, 30 września 2013 r. – Firma Emerson Climate Technologies wprowadziła na rynek dwie nowe sprężarki spiralne Copeland Scroll do niskotemperaturowych zastosowań podkrytycznych z czynnikiem CO2. Modele ZO21K5E i ZOD34K3E (sprężarka spiralna Digital) mają wydajność chłodniczą1 równą 4,7 kW oraz 7,4 kW. Uzupełniają one obecną linię sześciu sprężarek spiralnych ZO(D) o maksymalnej wydajności chłodniczej równej 22,1 kW. Poza tym uzyskano poprawę nominalnych poziomów ciśnienia spoczynkowego wszystkich sprężarek spiralnych z czynnikiem chłodniczym CO2 do 30 barów (po stronie niskiego ciśnienia) i 45 barów (po stronie wysokiego ciśnienia). Rozszerzenie oferty to ważny krok w spełnieniu oczekiwań rynku branży chłodniczej. Sprężarki Copeland Scroll są doskonałym uzupełnieniem systemów booster stosowanych w branży detalicznej, gdzie koszty inwestycyjne mają kluczowe znaczenie. Dobrze nadają się również do systemów hybrydowych wykorzystujących R134a, R407A lub R407F po stronie wysokiego ciśnienia. Model ZOD Digital z ciągłą regulacją wydajności w zakresie 10–100% to elastyczna i opłacalna alternatywa w stosunku do rozwiązań z falownikiem.

1Niska temp. EN 12900 -35°C / -5°C, 10K ciepła przegrzania

Sprężarka spiralna Copeland Scroll ZO21K5E o wydajności chłodniczej 4,7 kW1

Pobierz wersje PDF niniejszej informacji prasowej.

Emerson (NYSE: EMR), z siedziba w St. Louis, jest globalnym liderem dostarczajacym technologie i inzynierie lacznie dajac innowacyjne rozwiazania dla klientów poprzez grupy businessowe network power, process management, industrial automation, climate technologies i appliance and tools. Sprzedaz w roku finansowym 2012 wyniosla 24,4 miliarda US$. Wiecej informacji na stronie www.emerson.com

About Emerson Climate Technologies

Emerson Climate Technologies™, bedaca jednostka businessowa Emerson, jest wiodacym swiatowym dostawca rozwiazan z zakresu ogrzewnictwa, wentylacji, klimatyzacji i chlodnictwa dla zastosowan domowych, przemyslowych i handlowych. Grupa laczy najlepsza w klasie technologie ze sprawdzona inzynieria, oraz uslugami projektowymi, dystrybucyjnymi, szkoleniowymi i monitoringu aby dostarczac oczekiwanych zintegrowanych rozwiazan kontroli klimatu klientom na calym swiecie. Innowacyjne rozwiazania Emerson Climate Technologies™, obejmujace takie wiodace w branzy marki jak Copeland Scroll™ i Alco Controls, zapewniaja komfort cieplny, zabezpieczaja zywnosc i chronia srodowisko. Wiecej informacji na stronie www.emersonclimate.eu

Kontakt:

Achim Frommann