Nowa sprezarka Copeland Scroll™ zoptymalizowana do aplikacji o niskich temperaturach skraplania

• Zwiększona efektywność w chillerach ze skraplaczami wodnymi
  • Poprawa współczynnika SEER o 10% w systemach wykorzystujących wieże chłodnicze
  • Seria sprężarek oferująca trzy wydajności wolumetryczne
AACHEN, NIEMCY, 18 marca 2014 r. –– Aby sprostać nowym przepisom europejskim, takim jak Lot 21 dotyczącym emisji CO2, Emerson Climate Technologies, spółka należąca do grupy Emerson (NYSE: EMR), wprowadzi do końca roku 2014 nowy typoszereg sprężarek spiralnych Scroll. Zostały one zaprojektowane specjalnie pod kątem zwiększenia efektywności systemów chłodzonych wodą przy pełnym i częściowym obciążeniu.

Nowa seria Copeland Scroll ZP*KWE ma możliwość pracy w niskich temperaturach skraplania i dlatego jest przeznaczona do chillerów ze skraplaczami wodnymi lub skraplaczami powietrznymi w chłodnym klimacie. Dzięki szczególnym cechom konstrukcyjnym modele ZP*KWE mogą podnieść sezonowy współczynnik efektywności (SEER) systemów chłodzonych wodą do 10%. Zoptymalizowanie obszaru zastosowań do niskich temperatur skraplania, pozwala na uzyskiwanie zwiększonej efektywność nawet w warunkach niskiego obciążenia cieplnego.

Pobierz wersję PDF tego artykułu.

Emerson (NYSE: EMR), z siedziba w St. Louis, jest globalnym liderem dostarczajacym technologie i inżynierię łacznie dając innowacyjne rozwiazania dla klientów poprzez grupy businessowe network power, process management, industrial automation, climate technologies i appliance and tools. Sprzedaż w roku finansowym 2013 wyniosła 24,7 miliarda US$. Więcej informacji na stronie www.Emerson.com

Emerson Climate Technologies, będącą jednostką businessową Emerson, jest wiodącym światowym dostawcą rozwiązań z zakresu ogrzewnictwa, wentylacji, klimatyzacji i chłodnictwa dla zastosowan domowych, przemysłowych i handlowych. Grupa łaczy najlepsza w klasie technologie ze sprawdzona inynierie, oraz usługami projektowymi, dystrybucyjnymi, szkoleniowymi i monitoringu aby dostarczac oczekiwanych zintegrowanych rozwiazan kontroli klimatu klientom na całym swiecie. Innowacyjne rozwiazania Emerson Climate Technologies, obejmujace takie wiodace w branży marki jak Copeland Scroll™, Dixell™ i Alco Controls™, zapewniaja komfort cieplny, zabezpieczają żywność i chronią środowisko. Więcej informacji na stronie www.emersonclimate.eu

Contact:
Communication Manager