Zapowiedź nowej sprężarki Copeland Scroll™ K5 z modułem diagnostycznym CoreSense™

AACHEN, NIEMCY, 15 października 2014 r. – Firma Emerson Climate Technologies, spółka należąca do grupy Emerson (NYSE: EMR), wprowadza technologię CoreSense do chłodniczych sprężarek spiralnych. Rozwiązanie to jest już stosowane w sprężarkach półhermetycznych Stream. Pozwala ono łatwo diagnozować problemy związane ze sprężarką lub systemem, na miejscu lub zdalnie, co umożliwia ograniczenie przestojów instalacji.

Firma Emerson Climate Technologies oferuje teraz moduły CoreSense jako opcjonalne wyposażenie do chłodniczych sprężarek spiralnych nowej serii Copeland Scroll Summit średnio- i niskotemperaturowych. Technologia integruje funkcjonalność nowoczesnych systemów chłodniczych bezpośrednio w sprężarce. Zabezpieczenia i czujniki są fabrycznie montowane w sprężarce. CoreSense pozwala na komunikację ze sterownikami systemu poprzez zintegrowany protokół Modbus®. W związku z powyższym nie ma konieczności podłączania przewodów czujników, co przyspiesza budowanie i konstrukcję systemów przez producentów oraz zmniejsza możliwość wystąpienia błędów montażowych. Moduł przechowuje rejestr danych i alarmów wraz z informacjami dotyczącymi sprężarki, takimi jak model i numer seryjny. Informacje są przechowywane w pamięci EEPROM modułu i można z nich korzystać w miejscu instalacji lub zdalnie.

Zintegrowany ze sprężarką moduł wyświetlacz informuje o statusie pracy za pomocą kolorowych diod i sekwencji kodów. Dzięki modułowi diagnostycznemu CoreSense sprężarka ułatwia pracę nadzorującemu personelowi technicznemu i pomaga wykryć usterki, zanim one nastąpią i unieruchomią system chłodniczy.

Seria Copeland Scroll™ K5 z modułem diagnostycznym CoreSense™

Pobierz wersje PDF tego artykulu.
Pobierz zdjecie powiazane z niniejsza informacja prasowa.

Koncern Emerson (NYSE: EMR), mieszczący się w St. Louis w amerykańskim stanie Missouri, to światowy lider w dziedzinie łączenia rozwiązań technicznych i inżynieryjnych w nowatorskie rozwiązania dla klientów z takich branż jak przemysł, handel i produkty konsumenckie. W skład firmy wchodzi pięć segmentów biznesowych: Process Management (zarządzanie procesami), Industrial Automation (automatyka przemysłowa), Network Power (sieci energetyczne), Climate Technologies (systemy klimatyzacyjne) oraz Commercial & Residential Solutions (rozwiązania komercyjne i domowe). Sprzedaż w roku obrachunkowym 2013 wyniosła 24,7 mld USD. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.Emerson.com

Emerson Climate Technologies, będącą jednostką businessową Emerson, jest wiodącym światowym dostawcą rozwiązań z zakresu ogrzewnictwa, wentylacji, klimatyzacji i chłodnictwa dla zastosowań domowych, przemysłowych i handlowych. Grupa łączy najlepszą w klasie technologię ze sprawdzoną inżynierią, oraz usługami projektowymi, dystrybucyjnymi, szkoleniowymi i monitoringu aby dostarczać oczekiwanych zintegrowanych rozwiązań kontroli klimatu klientom na całym świecie. Innowacyjne rozwiązania Emerson Climate Technologies, obejmujące takie wiodące w branży marki jak Copeland Scroll™, Dixell™ i Alco Controls™, zapewniają komfort cieplny, zabezpieczają żywność i chronią środowisko. Więcej informacji na stronie www.emersonclimate.eu