Nowe agregaty skraplające ze sprężarkami półhermetycznymi Stream

Firma Emerson Climate Technologies ma przyjemność ogłosić wprowadzenie na rynek nowej linii agregatów skraplających, obejmującej cztero- i sześciocylindrowe sprężarki półhermetyczne Copeland™ Stream. Nowe modele przeznaczone są do zastosowań komercyjnych i przemysłowych wymagających dużej wydajności.

AACHEN, NIEMCY, 30 stycznia 2014 r. – W obliczu sukcesu rynkowego sprężarek Copeland Stream, firma Emerson Climate Technologies wprowadziła na rynek dwanaście modeli agregatów skraplających wyposażonych w cztero- i sześciocylindrowe sprężarki półhermetyczne Stream. Rozszerzony zakres charakterystyk pracy pozwala na użycie tych urządzeń w zastosowaniach nisko-, średnio- i wysokotemperaturowych. Nowe agregaty skraplające są wyposażone w moduł diagnostyczny CoreSense™ Diagnostics i mogą pracować z różnymi czynnikami chłodniczymi.

Efektywność energetyczna i elastyczność przy projektowaniu
Nowe agregaty są dopuszczone do użytku z czynnikami R404A, R134a, R407A/C/F i R22. Możliwość wyboru spośród różnych czynników chłodniczych w przypadku tej samej sprężarki – bez kompromisów w kwestii wydajności – to ważna i wyjątkowa zaleta: stało się to możliwe dzięki płytom zaworowym Discus™ opracowanym i opatentowanym przez koncern Emerson. Rozwiązanie to pozwala uzyskać wyższą wydajność w porównaniu z innymi półhermetycznymi sprężarkami tłokowymi. Poza tym możliwość wyboru czynnika chłodniczego zwiększa elastyczność przy projektowaniu systemów. Nowe agregaty skraplające już spełniają przyszłe wymagania w zakresie efektywności zgodnie z europejską dyrektywą dotyczącą ekoprojektu dla produktów związanych z energią (2009/125/EC).

Niezawodność systemu
Wszystkie modele są wyposażone w elektroniczny moduł diagnostyczny CoreSense Diagnostics, który zapewnia zaawansowaną ochronę i diagnostykę systemu. Dzięki niemu wzrasta niezawodność systemu oraz zmniejszają się koszty konserwacji i przestoje. Rozwiązanie CoreSense pozwala serwisantom szybciej kontrolować stan systemu i zapobiegać usterkom, dzięki czemu mogą oni utrzymać systemy chłodnicze w optymalnym stanie przez cały okres użytkowania. Moduł diagnostyczny zapisuje również zaawansowane informacje dotyczące zasobów i eksploatacji sprężarki.

Agregaty skraplające Stream

Pobierz wersję PDF tego artykułu.

Informacje na temat koncernu Emerson
Koncern Emerson (NYSE: EMR), mieszczący się w St. Louis, Missouri (USA), to światowy lider w dziedzinie łączenia rozwiązań technicznych i inżynieryjnych w nowatorskie rozwiązania dla klientów branż obejmujących sieci energetyczne, zarządzanie procesami, automatykę przemysłową, klimatyzację oraz urządzenia i narzędzia. Sprzedaż w roku obrachunkowym 2013 wyniosła 24,7 mld USD. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.Emerson.com

Informacje na temat firmy Emerson Climate Technologies
Firma Emerson Climate Technologies, należąca do koncernu Emerson, to czołowy dostawca rozwiązań związanych z ogrzewnictwem, wentylacją, klimatyzacją i chłodnictwem do zastosowań przemysłowych, komercyjnych i w mieszkalnictwie. Grupa ta łączy najbardziej zaawansowane rozwiązania techniczne ze sprawdzonymi usługami związanymi z inżynierią, projektowaniem, dystrybucją, edukacją i kontrolą, aby zapewnić zintegrowane rozwiązania klimatyzacyjne dostosowane do potrzeb klientów na całym świecie. Nowatorskie rozwiązania Emerson Climate Technologies, obejmujące przodujące w branży marki takie jak Copeland Scroll™, Dixell™ i Alco Controls™, zwiększają komfort życia, pozwalają zabezpieczać żywność i chronić środowisko naturalne. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.emersonclimate.eu.

Kontakt:
Dyrektor ds. komunikacji