Firma Emerson Climate Technologies wyprodukowała stumilionową sprężarkę Copeland Scroll™

Wydarzenie to świętowano w zakładzie w Lebanon w stanie Missouri

ST. LOUIS, MISSOURI, 17 lipca, 2012 r. – Firma Emerson Climate Technologies, Inc., należąca do koncernu Emerson (NYSE: EMR), obchodziła ważne wydarzenie w branży, gdy stumilionowa sprężarka Copeland Scroll™ zeszła z linii produkcyjnej w Lebanon w stanie Missouri.

„Jesteśmy wdzięczni ekipie naszych pracowników na całym świecie, zarówno obecnych jak i byłych, którzy pracowali przez ostatnie 25 lat, aby stworzyć rozwiązanie, które zostało w błyskawicznym tempie przyjęte przez branżę” – powiedział zarządzający biznesem Emerson Climate Technologies, Ed Purvis. „Jestem dumny, że byłem częścią zespołu, który wprowadził na rynek sprężarki Copeland Scroll, ale jeszcze bardziej jestem rozentuzjazmowany tym, co niesie przyszłość. Technologie modulacji wydajności, układy elektroniczne w sprężarkach, ekspansja na nowych rynkach na całym świecie – to kierunki, w których podążamy, jeśli chodzi o linię Copeland Scroll”.

Firma Emerson zapoczątkowała 25 lat temu nową erę efektywności energetycznej w branży HVACR, wprowadzając na rynek konstrukcję Copeland Scroll w 1987 roku. Do 1992 r. firma wyprodukowała milion sprężarek Copeland Scroll. Obecnie produkcja sprężarek Copeland Scroll firmy Emerson odbywa się w ośmiu zakładach na trzech kontynentach. Sprężarki Copeland Scroll wykorzystywane są przez wszystkich czołowych dostawców systemów klimatyzacji i systemów chłodniczych w Stanach Zjednoczonych oraz przez wielu globalnych graczy.

Rozwiązanie Copeland Scroll odmieniło branżę HVAC, najpierw zmieniając oblicze klimatyzacji bytowej w Ameryce Północnej, a następnie zostało rozszerzone o kolejne segmenty rynku , np. klimatyzacji komercyjnej i chłodnictwa na całym świecie. Obecnie sprężarki Copeland Scroll są stosowane w najróżniejszych aplikacjach, m.in.: systemach klimatyzacji bytowej, domowych i komercyjnych pompach ciepła , geotermicznych pompy ciepła, systemach klimatyzacji komercyjnej i agregatach wody lodowej, systemach chłodniczych supermarketów i lokalach gastronomicznych, chłodnictwie transportowym , klimatyzacji autobusowej i kolejowej , systemach chłodzenia centrów danych oraz różnorodnych militarnych systemach chłodniczych.

Pobierz wersję PDF niniejszej informacji prasowej.

Emerson (NYSE: EMR), z siedzibą w St. Louis, jest globalnym liderem dostarczającym technologie i inżynierię łącznie dając innowacyjne rozwiązania dla klientów poprzez grupy businessowe network power, process management, industrial automation, climate technologies i appliance and tools. Sprzedaż w roku finansowym 2011 wyniosła 24,2 miliarda US$. Więcej informacji na stronie www.Emerson.com

Emerson Climate Technologies™, będącą jednostką businessową Emerson, jest wiodącym światowym dostawcą rozwiązań z zakresu ogrzewnictwa, wentylacji, klimatyzacji i chłodnictwa dla zastosowań domowych, przemysłowych i handlowych. Grupa łączy najlepszą w klasie technologię ze sprawdzoną inżynierią, oraz usługami projektowymi, dystrybucyjnymi, szkoleniowymi i monitoringu aby dostarczać oczekiwanych zintegrowanych rozwiązań kontroli klimatu klientom na całym świecie. Innowacyjne rozwiązania Emerson Climate Technologies™, obejmujące takie wiodące w branży marki jak Copeland Scroll™ i Alco Controls, zapewniają komfort cieplny, zabezpieczają żywność i chronią środowisko. Więcej informacji na stronie www.emersonclimate.eu

Kontakt:
Achim Frommann