Emerson Climate Technologies i Star Refrigeration prezentują pompę Neatpump

AACHEN, NIEMCY, 14 styczeń 2013 r. – Przemysłowe pompy ciepła stanowią doskonałą okazję do zmniejszenia kosztów energii i ograniczenia emisji dwutlenku węgla w wielu procesach przemysłowych. Dzięki sprężarce jednośrubowej Vilter VSSH firmy Emerson Climate Technologies przemysłowe pompy ciepła mogą regularnie wytwarzać wodę o temperaturze do 90°C.

Firma Star Refrigeration jest uznawana za eksperta w branży i lidera w dziedzinie konstrukcji wysokotemperaturowych amoniakalnych pomp ciepła. Firma ta, dobrze znana ze swoich zaawansowanych rozwiązań technicznych, opracowała pompę Neatpump. Neatpump to wysokotemperaturowa amoniakalna pompa ciepła produkowana przez firmę Star Refrigeration i napędzana sprężarką jednośrubową Vilter VSSH. Poza tym Star Refrigeration świadczy usługi dla wykonawców i instalatorów systemów, wdrażając i serwisując pompy Neatpump.

Emerson (NYSE: EMR), z siedziba w St. Louis, jest globalnym liderem dostarczajacym technologie i inzynierie lacznie dajac innowacyjne rozwiazania dla klientów poprzez grupy businessowe network power, process management, industrial automation, climate technologies i appliance and tools. Sprzedaz w roku finansowym 2012 wyniosla 24,4 miliarda US$. Wiecej informacji na stronie www.Emerson.com

Emerson Climate Technologies, bedaca jednostka businessowa Emerson, jest wiodacym swiatowym dostawca rozwiazan z zakresu ogrzewnictwa, wentylacji, klimatyzacji i chlodnictwa dla zastosowan domowych, przemyslowych i handlowych. Grupa laczy najlepsza w klasie technologie ze sprawdzona inzynieria, oraz uslugami projektowymi, dystrybucyjnymi, szkoleniowymi i monitoringu aby dostarczac oczekiwanych zintegrowanych rozwiazan kontroli klimatu klientom na calym swiecie. Innowacyjne rozwiazania Emerson Climate Technologies, obejmujace takie wiodace w branzy marki jak Copeland Scroll™ i Alco Controls, zapewniaja komfort cieplny, zabezpieczaja zywnosc i chronia srodowisko. Wiecej informacji na stronie www.emersonclimate.eu

Kontakt:

Achim Frommann