Pracownicy Emerson Climate Technologies zmieniają sprężarki Copeland Scroll™ w dzieła sztuki, aby uczcić 25. rocznicę rozpoczęcia produkcji oraz wyprodukowanie 100 milionów sprężarek

Firma Emerson Climate Technologies zorganizuje na Facebooku głosowanie na najładniej pomalowaną sprężarkę

St. Louis, 6 września 2012 r. – Firma Emerson Climate Technologies, Inc., należąca do koncernu Emerson (NYSE: EMR), świętuje wyprodukowanie 100-milionowej sprężarki Copeland Scroll™ i wprowadza nowatorski program, aby podkreślić znaczenie tej technologii sprężarek oraz ludzi, którzy je wytwarzają.

Każdy z ośmiu zakładów produkujących sprężarki Copeland Scroll na całym świecie zmienił jedną ze swoich sprężarek w dzieło sztuki, malując ją w taki sposób, aby odzwierciedlała ducha danego zakładu i lokalnej społeczności. Każdą sprężarkę zaprojektowali i pomalowali pracownicy zakładu i lokalni artyści z takich miejsc, jak Sidney (Ohio, USA), Lebanon (Missouri, USA), Natchitoches (Louisiana, USA), Suzhou (Chiny), Rayong (Tajlandia), Cookstown (Irlandia Północna), Reynosa (Meksyk) i Welkenraedt (Belgia).

Zdjęcia i opisy sprężarek dostępne są na stronie Copeland Scroll na Facebooku. Zapraszamy osoby związane z branżą HVACR do codziennego głosowania na najładniejszą sprężarkę od 6 do 26 września na Facebooku. Trzy zakłady, które otrzymają najwięcej głosów, przekażą darowiznę na rzecz lokalnej szkoły lub programu edukacyjnego z branży HVACR.

„Jesteśmy pod wrażeniem piękna tych sprężarek i poczucia ogromnej dumy, której są przejawem. Mamy niewiarygodnie utalentowany zespół pracowników – teraz wiemy, że rozumieją oni zarówno technikę, jak i sztukę tworzenia sprężarek”, powiedziała Cathy Billing, kierownik ds. marketingu w Emerson Climate Technologies. „Zachęcam każdego z branży HVACR do obejrzenia zdjęć, a także do zobaczenia sprężarek na żywo podczas ich podróży po całym świecie”.

Pomalowane sprężarki Copeland Scroll będą obecne na takich imprezach, jak Mechanical Systems Week, AHR Mexico, Chillventa, Emerson’s Wholesaler Conference USA, AHR Expo oraz China Refrigeration Expo na wystawie poświęconej wyprodukowaniu 100-milionowej sprężarki spiralnej oraz 25. rocznicy rozpoczęcia produkcji sprężarek spiralnych.

Firma Emerson zapoczątkowała 25 lat temu nową erę efektywności energetycznej w branży HVACR, wprowadzając na rynek konstrukcję Copeland Scroll w 1987 roku. Do 1992 r. firma wyprodukowała milion sprężarek Copeland Scroll. Obecnie produkcja sprężarek Copeland Scroll firmy Emerson odbywa się w ośmiu zakładach na trzech kontynentach. Sprężarki Copeland Scroll wykorzystywane są przez wszystkich czołowych dostawców systemów klimatyzacji i systemów chłodniczych w Stanach Zjednoczonych oraz przez wielu globalnych graczy.

Pobierz wersję PDF niniejszej informacji prasowej.
Pobierz zdjęcie powiązane z niniejszą informacją prasową.

Emerson (NYSE: EMR), z siedzibą w St. Louis, jest globalnym liderem dostarczającym technologie i inżynierię łącznie dając innowacyjne rozwiązania dla klientów poprzez grupy businessowe network power, process management, industrial automation, climate technologies i appliance and tools. Sprzedaż w roku finansowym 2011 wyniosła 24,2 miliarda US$. Więcej informacji na stronie www.Emerson.com

Emerson Climate Technologies™, będącą jednostką businessową Emerson, jest wiodącym światowym dostawcą rozwiązań z zakresu ogrzewnictwa, wentylacji, klimatyzacji i chłodnictwa dla zastosowań domowych, przemysłowych i handlowych. Grupa łączy najlepszą w klasie technologię ze sprawdzoną inżynierią, oraz usługami projektowymi, dystrybucyjnymi, szkoleniowymi i monitoringu aby dostarczać oczekiwanych zintegrowanych rozwiązań kontroli klimatu klientom na całym świecie. Innowacyjne rozwiązania Emerson Climate Technologies™, obejmujące takie wiodące w branży marki jak Copeland Scroll™ i Alco Controls, zapewniają komfort cieplny, zabezpieczają żywność i chronią środowisko. Więcej informacji na stronie www.emersonclimate.eu

Kontakt:
Achim Frommann