Emerson Climate Technologies przedstawia pełną gamę komponentów automatyki chłodniczej do mieszanin i jednorodnych czynników chłodniczych HFO

AACHEN (NIEMCY), 24 marca 2016 r. – Emerson Climate Technologies, spółka należąca do grupy Emerson (NYSE: EMR), przedstawi swoją nową gamę komponentów automatyki chłodniczej do mieszanin i jednorodnych czynników chłodniczych HFO na targach Mostra Convegno w Mediolanie (Włochy).

W świetle przepisów dotyczących gazów fluorowanych, mieszaniny i jednorodne czynniki z grupy HFO to alternatywa dla czynników HFC, ze względu na niższy współczynnik GWP. Aby nadążać za trendami w dziedzinie czynników chłodniczych, firma Emerson Climate Technologies stale inwestuje w rozwój nowych produktów i rozszerza swoją ofertę, by sprostać wymaganiom branży.

Na targach Mostra Convegno firma Emerson Climate Technologies prezentuje pełną gamę komponentów automatyki przeznaczonych do mieszanin HFO, w szczególności R448A, R449A, R450A oraz R513A, jak również do czynnika jednorodnego HFO – R1234ze. Najważniejsze produkty to elektroniczne zawory rozprężne serii EX i FX wraz ze sterownikami i regulatorami, jak również modułowe mechaniczne zawory rozprężne o wydajności od 0,5 kW do 300 kW (R448A).

Dobrze znane systemy kontroli poziomu oleju i cieczy oraz systemy monitorujące OM, OW i LW również zakwalifikowano do stosowania z tymi czynnikami. Inne prezentowane elementy sterujące to zawory elektromagnetyczne, przetworniki ciśnienia, wyłączniki ciśnieniowe, regulatory prędkości obrotowej wentylatorów, filtry osuszacze, wskaźniki wilgotności oraz separatory oleju. Nowe mieszaniny HFO / jednorodne czynniki HFO dodano również do programu doboru wszystkich komponentów automatyki „Controls Navigator”, które można pobrać na stronie www.emersonclimate.eu. Poza tym opracowano specjalną broszurę dotyczącą tych czynników, którą można otrzymać w biurze handlowym Emerson Climate Technologies.

Pobierz wersje PDF​ tego artykulu.

Koncern Emerson (NYSE: EMR), mieszczący się w St. Louis w amerykańskim stanie Missouri, to światowy lider w dziedzinie łączenia rozwiązań technicznych i inżynieryjnych w nowatorskie rozwiązania dla klientów z takich branż jak przemysł, handel i produkty konsumenckie. W skład firmy wchodzi pięć segmentów biznesowych: Process Management (zarządzanie procesami), Industrial Automation (automatyka przemysłowa), Network Power (sieci energetyczne), Climate Technologies (systemy klimatyzacyjne) oraz Commercial & Residential Solutions (rozwiązania komercyjne i domowe). Sprzedaż w roku obrachunkowym 2015 wyniosła 22,3 mld USD. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.Emerson.com.

Emerson Climate Technologies, będącą jednostką businessową Emerson, jest wiodącym światowym dostawcą rozwiązań z zakresu ogrzewnictwa, wentylacji, klimatyzacji i chłodnictwa dla zastosowań domowych, przemysłowych i handlowych. Grupa łączy najlepszą w klasie technologię ze sprawdzoną inżynierią, oraz usługami projektowymi, dystrybucyjnymi, szkoleniowymi i monitoringu aby dostarczać oczekiwanych zintegrowanych rozwiązań kontroli klimatu klientom na całym świecie. Innowacyjne rozwiązania Emerson Climate Technologies, obejmujące takie wiodące w branży marki jak Copeland Scroll™, Dixell™ i Alco Controls™, zapewniają komfort cieplny, zabezpieczają żywność i chronią środowisko. Więcej informacji na stronie www.emersonclimate.eu.

Contact:
Communication Director