Emerson na targach Chillventa 2016

AACHEN (NIEMCY), 16 września 2016 — Emerson Climate Technologies, spółka należąca do grupy Emerson (NYSE: EMR) zaprezentuje na targach Chillventa 2016 wszechstronną ofertę zintegrowanych rozwiązań dla chłodnictwa, ogrzewnictwa i klimatyzacji. Efektywnie wykorzystując swoje technologie zdziedziny sprężania i sterowania w rozwiązaniach dla klientów, produkty Emerson wyprzedzają trendy rynkowe i gwarantują zgodność z wymogami prawnymi.

Regulacje dotyczące F-gazów irozwiązania Emerson zbranży chłodzenia
Bardziej niż kiedykolwiek, regulacje dotyczące F-gazów stanowią dominujący trend rynkowy oraz wprowadzają do naszej branży nowe wyzwania związane zwyborem odpowiedniego czynnika chłodniczego i jego wpływem na architekturę systemu.

Na targach Chillventa firma Emerson zaprezentuje swoje wszechstronne istarannie dopracowane rozwiązanie przeznaczone dla wszystkich popularnych produktów chłodniczych, które integruje sprężarki Copeland™ zzaworami Emerson isterownikami Dixell™ oraz uzupełnia je funkcjami zarządzania energią imonitorowania dostarczonymi przez spółkę Emerson Retail Solutions. Emerson nie tylko dostarcza rozwiązania dla wielu rodzajów czynników chłodniczych, lecz również obsługuje różnorodne zastosowania. Emerson zapewnia swoim klientom wsparcie wkażdej sytuacji, gwarantując im efektywne izgodne zprzyszłymi wymogami przejście na rozwiązania spełniające wymogi przepisów dotyczących F-gazów.

Rozwiązania Emerson wykorzystujące czynnik R744 obejmują półhermetyczne sprężarki tłokowe i spiralne, elektroniczne układy zabezpieczające sprężarek, cyfrową regulację wydajności oraz elementy kontroli przepływu czynnika i sterowniki elektroniczne. Wykorzystując te rozwiązania, Emerson przyczynia się do uzyskania wysokiej wydajności operacyjnej, wysokiego poziomu bezpieczeństwa oraz dłuższego czasu pracy bez przestoju  systemów kaskadowych isystemów  typu booster z R744.

Wsegmencie jednostek chłodniczych oferta poszerzy się wraz zwprowadzeniem nowego agregatu chłodniczego na R744.

Wprzypadku czynników R290 oferujemy pełne rozwiązania integrujące sprężarki Copeland —z technologią stałej izmiennej prędkości obrotowej —z zaworami Emerson isterownikami Dixell wwielu zastosowaniach takich, jak systemy o małym napełnieniu (< 150 g), duże zintegrowane witryny chłodnicze oraz agregaty do chłodzenia czynników pośredniczących w zakresie średno i niskotemperaturowym.

Uzupełniając opcje systemów chłodniczych z czynnikami oniskim GWP, Emerson zaprezentuje rozwiązania zmieszaninami HFO /czynnikami chłodniczymi A2L do małych idużych systemów, wyposażone wgwarantujące efektywną iniezawodną pracę technologie, jak np. inteligentne monitorowanie i cyfrowa regulacja wydajności. Zależnie od zastosowania klient ma do wyboru spiralną lub tłokową technologię sprężarki.

Wsegmencie ogrzewania iklimatyzacji zaprezentujemy rozwiązania do ogrzewania domów zczynnikiem R290 , do systemów klimatyzacyjnych z czynnikiem —R32 oraz innymi alternatywnymi czynnikami  oniskim GWP. Rozwiązania Emerson,składające się ze sprężarek spiralnych Copeland ozmiennej prędkości obrotowej, dobranych przez firmę Emerson przetwornic częstotliwości , zaworów isterowników inteligentnego zarządzania systemem,to doskonały wybór zarówno do zastosowań grzewczych , jak iprocesowych.

Dyrektywa dotycząca ekoprojektu oraz rozwiązania Emerson wykorzystujące inteligentne technologie
Dyrektywa ekoprojektu,jak również wymagania stawiane przez rynek, związane zpoprawą efektywności energetycznej oraz niezawodnym działaniem wynikającym zogólnego dążenia do maksymalizacji zwrotu zinwestycji,to obecnie kolejny ważny czynnik przyspieszający podejmowanie decyzji związanych zprzyszłymi projektami iinwestycjami.

Rozwiązania wyposażone wsystemy regulacji wydajności iinnowacyjną elektronikę do inteligentnego, niezawodnego zarządzania układami pozwalają firmie Emerson sprostać tym wyzwaniom.

Emerson zaprezentuje agregaty skraplające ZX do systemów chłodniczych,certyfikowane przez Asercom pod względem zgodności energetycznej produktu oraz zgodności zprzepisami ekoprojektu (Lot1) oraz wyposażone wsystem monitorowania ZX Cloud. Moduł monitorowania wizualizuje stan roboczy systemu chłodzenia oraz ułatwia zrozumienie ianalizę jego zachowania, umożliwiając poprawę efektywności iniezawodności, aco za tym idzie, zmniejszając rachunki za energię oraz ilość psującej się żywności.

Co więcej, sprężarki spiralne Copeland Scroll ztechnologią CoreSense oraz technologią modulacji współpracują zzaworami Emerson isterownikami Dixell, oferując inteligentne rozwiązania przeznaczone do inteligentnych iwydajnych sprężarek oraz systemów zarządzania sterowaniem. Obsługując wiele aplikacji wsektorze żywności oraz handlu detalicznego, rozwiązania te umożliwiają klientom poprawę efektywności systemów, zmniejszenie kosztów energii oraz zachowanie zgodności zwymogami dyrektywy ekoprojektu.

W przypadku segmentu ogrzewania iklimatyzacji Emerson zaprezentuje również rozwiązania dla firm igospodarstw domowych,dla aplikacji takich jak  pompy ciepła, duże iodwracalne agregaty wody lodowej ,wyposażone w sprężarki spiralne Copeland Scroll ostałej izmiennej prędkości obrotowej, połączone za pomocą inteligentnych, bardzo wydajnych algorytmów umożliwiających zaawansowane, niezawodne zarządzanie układem.

Rozwiązania te nie tylko zwiększą efektywność urządzeń, lecz także pomogą klientom przyspieszyć wprowadzanie na rynek ich systemów, ajednocześnie zwiększyć zwrot zinwestycji.

Transformacja Emerson —strategiczna zmiana
Aby jeszcze bardziej wzmocnić ukierunkowaną na przyszłość strategię opracowywania zaawansowanych produktów irozwiązań, firma Emerson rozpoczęła latem 2015r. strategiczną zmianę, przekształcając pięć swoich spółek wdwie: Emerson Automation Solutions oraz Emerson Commercial &Residential Solutions. Dzięki tej zmianie firma Emerson uporządkuje izoptymalizuje swoje portfolio oraz skoncentruje się na głównym obszarze działalności ipodstawowych kompetencjach, przyspieszając wten sposób rozwój oraz inwestycje Spółka Emerson Climate Technologies, razem ze swoimi markami produktów Copeland, Dixell iAlco Controls, zostanie włączona współkę Emerson Commercial &Residential Solutions.

Nowa spółka oraz jej strategia zostaną zaprezentowane na targach Chillventa. Przedstawione zostaną także dodatkowe jednostki wchodzące wskład spółki Emerson Commercial &Residential Solutions:

RIDGID® - czołowy dostawca innowacyjnych narzędzi isprzętu dla profesjonalistów. Asortyment obejmuje takie różnorodne elementy, jak oryginalne klucze do rur RIDGID, uniwersalne narzędzie do rur, przewodów ikabli umożliwiające łączenie, cięcie, wyginanie miedzi, stali istali nierdzewnej, rury PEX iwielowarstwowe, jak również sprzęt do nadzoru wideo, diagnostyki ilokalizacji. Szeroka oferta obejmująca ponad 300typów narzędzi jest przeznaczona dla wypożyczalni, branży hydraulicznej, HVAC/R, narzędziowej, przemysłowej, elektronicznej, paliwowej, instytucjonalnej, komercyjnej iosprzętu.

Pactrol - globalny dostawca sterowników zapłonu gazu do większości zastosowań przemysłowych, komercyjnych idomowych. Firma oferuje szeroki asortyment zaworów gazowych, sterowników zapłonu gazu, sterowników do kotłów gazowych, olejowych oraz kotłów na biomasę. Ofertę firmy Pactrol uzupełniają rozwiązania do połączonych systemów grzewczych izasilających oraz innych systemów wykorzystujących energię odnawialną.

Therm-O-Disc - światowy lider wprojektowaniu, innowacyjności iprodukcji czujników i sterowników temperatury obsługujących branże HVACR, transportową, produktów konsumenckich, paliwowo-gazową oraz energetyczno-środowiskową za pośrednictwem szerokiego asortymentu produktów irozwiązań do detekcji.

Dowiedz się więcej onaszej poszerzonej ofercie rozwiązań oraz oprzekształceniu struktury organizacyjnej firmy Emerson na targach Chillventa od11 do 13października na stoisku Emerson nr 318/418 w hali06.

​​​Emerson na targach Chillventa 2016​​
Emerson na targach Chillventa​
​​​​​​
Pobierz wersje PDF​ tego artykulu.
Pobierz zdjecie​​ powiazane z niniejsza informacja prasowa.

Koncern Emerson (NYSE: EMR), mieszczący się w St. Louis w amerykańskim stanie Missouri, to światowy lider w dziedzinie łączenia rozwiązań technicznych i inżynieryjnych w nowatorskie rozwiązania dla klientów z takich branż jak przemysł, handel i produkty konsumenckie. W skład firmy wchodzi pięć segmentów biznesowych: Process Management (zarządzanie procesami), Industrial Automation (automatyka przemysłowa), Network Power (sieci energetyczne), Climate Technologies (systemy klimatyzacyjne) oraz Commercial & Residential Solutions (rozwiązania komercyjne i domowe). Sprzedaż w roku obrachunkowym 2015 wyniosła 22,3 mld USD. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.Emerson.com.

Emerson Climate Technologies, będącą jednostką businessową Emerson, jest wiodącym światowym dostawcą rozwiązań z zakresu ogrzewnictwa, wentylacji, klimatyzacji i chłodnictwa dla zastosowań domowych, przemysłowych i handlowych. Grupa łączy najlepszą w klasie technologię ze sprawdzoną inżynierią, oraz usługami projektowymi, dystrybucyjnymi, szkoleniowymi i monitoringu aby dostarczać oczekiwanych zintegrowanych rozwiązań kontroli klimatu klientom na całym świecie. Innowacyjne rozwiązania Emerson Climate Technologies, obejmujące takie wiodące w branży marki jak Copeland Scroll™, Dixell™ i Alco Controls™, zapewniają komfort cieplny, zabezpieczają żywność i chronią środowisko. Więcej informacji na stronie www.emersonclimate.eu.
Contact:
Communication Director