Elektroniczne zawory rozprężne do aplikacji wysokociśnieniowych

AACHEN (NIEMCY), 15 października 2014 r. – Firma Emerson Climate Technologies, spółka należąca do grupy Emerson (NYSE: EMR) prezentuje nową serię elektronicznych zaworów rozprężnych CX2, przeznaczonych do ciśnień postojowych do 90 barów.

Podczas gdy branża chłodnicza przystosowuje się do nadchodzących przepisów dotyczących czynników chłodniczych o niskim GWP, znaczenie naturalnych alternatyw, takich jak CO2, ciągle rośnie. Firma Emerson Climate Technologies stale inwestuje i opracowuje nowe rozwiązania, które mogłyby spełnić te wymagania. Na targach Chillventa 2014 w Norymberdze firma Emerson Climate Technologies przedstawi nową linię elektronicznych zaworów rozprężnych, przeznaczonych do zastosowań z CO2. Seria CX2 to zawory rozprężne z modulacją impulsów oraz wymiennymi dyszami do lad chłodniczych i komór chłodniczych odpowiednimi do wysokich ciśnień postojowych w agregatach skraplających CO2. Zawory CX2 charakteryzuje maksymalne ciśnienie robocze wynoszące 90 barów i ciśnienie próbne wynoszące 172 bary. Ceramiczny suwak gniazda zaworu zapewnia wysokie ciśnienie MOPD wynoszące 65 barów, wymagane przy ponownym rozruchu systemu po przerwie zasilania.

Elektroniczny zawór rozprężny do CO2

Pobierz wersje PDF tego artykulu.
Pobierz zdjecie powiazane z niniejsza informacja prasowa.

Koncern Emerson (NYSE: EMR), mieszczący się w St. Louis w amerykańskim stanie Missouri, to światowy lider w dziedzinie łączenia rozwiązań technicznych i inżynieryjnych w nowatorskie rozwiązania dla klientów z takich branż jak przemysł, handel i produkty konsumenckie. W skład firmy wchodzi pięć segmentów biznesowych: Process Management (zarządzanie procesami), Industrial Automation (automatyka przemysłowa), Network Power (sieci energetyczne), Climate Technologies (systemy klimatyzacyjne) oraz Commercial & Residential Solutions (rozwiązania komercyjne i domowe). Sprzedaż w roku obrachunkowym 2013 wyniosła 24,7 mld USD. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.Emerson.com

Emerson Climate Technologies, będącą jednostką businessową Emerson, jest wiodącym światowym dostawcą rozwiązań z zakresu ogrzewnictwa, wentylacji, klimatyzacji i chłodnictwa dla zastosowań domowych, przemysłowych i handlowych. Grupa łączy najlepszą w klasie technologię ze sprawdzoną inżynierią, oraz usługami projektowymi, dystrybucyjnymi, szkoleniowymi i monitoringu aby dostarczać oczekiwanych zintegrowanych rozwiązań kontroli klimatu klientom na całym świecie. Innowacyjne rozwiązania Emerson Climate Technologies, obejmujące takie wiodące w branży marki jak Copeland Scroll™, Dixell™ i Alco Controls™, zapewniają komfort cieplny, zabezpieczają żywność i chronią środowisko. Więcej informacji na stronie www.emersonclimate.eu