Efektywne ogrzewanie dzięki Emerson Climate Technologies

AACHEN, NIEMCY, 12 listopad 2012 r. – Pompy ciepła są uznawane za preferowane rozwiązanie pozwalające wykorzystać energię odnawialną. Firma Emerson Climate Technologies oferuje pełną gamę rozwiązań do dedykowanych systemów  grzewczych oraz systemów rewersyjnych. Oferta ta daje producentom pomp ciepła nowe możliwości opracowania wydajnych i zrównoważonych systemów grzewczych.

Sprężarki ZH*P Copeland Scroll™ można stosować do pomp ciepła solanka/woda oraz powietrze/woda, dedykowanych i odwracalnych, do  umiarkowanego i ciepłego klimatu europejskiego. Zapewniają one szerszy zakres charakterystyk pracy w porównaniu z tradycyjnymi sprężarkami spiralnymi do klimatyzacji i mogą być zastosowane w rozwiązaniach ze średnią temperaturą wody do 55°C. Sprężarki spiralne ZHI*P można stosować do pomp ciepła powietrze/woda, dedykowanych i odwracalnych, do umiarkowanego i  chłodnego klimatu europejskiego. Dzięki możliwości wtrysku pary suchej i mokrej  zapewniają one najszerszy zakres charakterystyk pracy sprężarek dostępny na rynku, co pozwala na wytwarzanie ciepłej wody użytkowej w temperaturze otoczenia do -22°C. Atestowane przez Copeland™  konstrukcje typu tandem , o wydajnościach od 4 kW do 92 kW na obwód, są dostępne dla pełnego gamy sprężarek spiralnych.

Nowy typoszereg sprężarek Copeland Scroll™ zoptymalizowanych do czynnika R410A, wraz z elektronicznymi zaworami rozprężnymi EXM/L, sterownikami (EXD-HP1/2 oraz EXD-TEVI), jak również nowymi jednofazowymi elementami rozruchowymi softstarter CSS z certyfikatem VDE, to niezawodne i wydajne rozwiązania do wszystkich najważniejszych zastosowań w branży klimatyzacji komercyjnej i mieszkaniowej oraz sektorze pomp ciepła, z możliwością szybkiego wprowadzenia na rynek.

Emerson (NYSE: EMR), z siedziba w St. Louis, jest globalnym liderem dostarczajacym technologie i inzynierie lacznie dajac innowacyjne rozwiazania dla klientów poprzez grupy businessowe network power, process management, industrial automation, climate technologies i appliance and tools. Sprzedaz w roku finansowym 2011 wyniosla 24,2 miliarda US$. Wiecej informacji na stronie www.Emerson.com

Emerson Climate Technologies™, bedaca jednostka businessowa Emerson, jest wiodacym swiatowym dostawca rozwiazan z zakresu ogrzewnictwa, wentylacji, klimatyzacji i chlodnictwa dla zastosowan domowych, przemyslowych i handlowych. Grupa laczy najlepsza w klasie technologie ze sprawdzona inzynieria, oraz uslugami projektowymi, dystrybucyjnymi, szkoleniowymi i monitoringu aby dostarczac oczekiwanych zintegrowanych rozwiazan kontroli klimatu klientom na calym swiecie. Innowacyjne rozwiazania Emerson Climate Technologies™, obejmujace takie wiodace w branzy marki jak Copeland Scroll™ i Alco Controls, zapewniaja komfort cieplny, zabezpieczaja zywnosc i chronia srodowisko. Wiecej informacji na stronie www.emersonclimate.eu

Kontakt:

Achim Frommann