Dr Frank Rinne dołącza do Emerson Climate Technologies

• Dr Frank Rinne, dyrektor działu technicznego d/s zastosowań
  • Nowe obowiązki dra Erica Winandy’ego
  • Tworzenie bardziej wartościowych rozwiązań dla klientów i użytkowników końcowych

AKWIZGRAN, NIEMCY, 1 lutego 2013 r. – Dr Frank Rinne dołączył do Emerson Climate Technologies Europe od 1 lutego 2013 r. jako dyrektor działu inżynierii zastosowań, zastępując dra Erica Winandy’ego. Obowiązki dra Rinne’a obejmują pomoc techniczną na miejscu u klienta, analizę systemów, szkolenia i działania normalizacyjne związane z dokumentacją techniczną produktów, m.in. oprogramowania doboru produktów Emerson Climate Technologies. Jego zespół, działający w całej Europie, zapewnia opisane wyżej usługi w branży chłodnictwa i klimatyzacji, zarówno jeśli chodzi o sprężarki, jak i układy sterowania Alco.

Dr Eric Winandy przejmuje nadzór nad grupą Integrated Solutions, aby dalej rozwijać rozwiązania zapewniające wzrost wydajności dzięki połączeniu różnorodnych produktów firmy Emerson, takich jak sprężarki, zawory rozprężne, regulatory, układy kontroli poziomu oleju oraz sterowniki. Dzięki jego znajomości branży grupa Integrated Solutions opracuje nowe rozwiązania oferujące dodatkowe korzyści dla klientów i użytkowników końcowych, którzy korzystają z produktów Dixell, Alco Controls oraz Copeland™.

Dr Frank Rinne

Dr Eric Winandy

Pobierz wersje PDF niniejszej informacji prasowej.

Pobierz high-res zdjęć dr Rinne i dr Winandy.

Emerson (NYSE: EMR), z siedziba w St. Louis, jest globalnym liderem dostarczajacym technologie i inzynierie lacznie dajac innowacyjne rozwiazania dla klientów poprzez grupy businessowe network power, process management, industrial automation, climate technologies i appliance and tools. Sprzedaz w roku finansowym 2012 wyniosla 24,4 miliarda US$. Wiecej informacji na stronie www.Emerson.com

Emerson Climate Technologies™, bedaca jednostka businessowa Emerson, jest wiodacym swiatowym dostawca rozwiazan z zakresu ogrzewnictwa, wentylacji, klimatyzacji i chlodnictwa dla zastosowan domowych, przemyslowych i handlowych. Grupa laczy najlepsza w klasie technologie ze sprawdzona inzynieria, oraz uslugami projektowymi, dystrybucyjnymi, szkoleniowymi i monitoringu aby dostarczac oczekiwanych zintegrowanych rozwiazan kontroli klimatu klientom na calym swiecie. Innowacyjne rozwiazania Emerson Climate Technologies™, obejmujace takie wiodace w branzy marki jak Copeland Scroll™ i Alco Controls, zapewniaja komfort cieplny, zabezpieczaja zywnosc i chronia srodowisko. Wiecej informacji na stronie www.emersonclimate.eu

Kontakt:

Achim Frommann