Firma Emerson Climate Technologies prezentuje sprężarki Copeland Scroll™ do systemów kaskadowych CO2 wykorzystujących R134a w zastosowaniach średniotemperaturowych

AACHEN, NIEMCY, 18 marca 2014 r. –Emerson Climate Technologies, spółka należąca do grupy Emerson (NYSE: EMR), na targach Mostra Convegno, zaprezentuje swoją linię sprężarek spiralnych ZO do zastosowań podkrytycznych CO2. Typoszereg ten został zaprojektowany tak, aby zapewnić najlepsze osiągi po stronie niskotemperaturowej systemów booster CO2 i systemów kaskadowych R134a / CO2 stosowanych w supermarketach.

Wraz z niedawno wprowadzonym typszeregiem Digital Scroll ZBD do R134a, firma
Emerson może zaoferować, w połączeniu ze sprężarkami Copeland Scroll ZO do
zastosowań podkrytycznych CO2, pełną gamę przodująch rozwiązań ze sprężarkami
spiralnymi do systemów kaskadowych:

• W przypadku zastosowań średniotemperaturowych Emerson oferuje sprężarki
    spiralne do agregatów w supermarketach o wydajności chłodniczej do 90 kW. Zakres Copeland Scroll ZB i ZBD zawiera 19 modeli o wydajności chłodniczej od 2 kW do 15 kW z R134a, włączając w to modele Digital Scroll, które zapewniają regulację wydajności w zakresie od 10 do 100%..
  • W przypadku zastosowań niskotemperaturowych Emerson oferuje rozwiązania ze sprężarkami spiralnymi do agregatów w supermarketach o wydajności chłodniczej do 60 kW. Zakres Copeland Scroll ZO i ZOD zawiera 8 modeli o wydajności chłodniczej od 4 kW do 23 kW z R744, również z modulacją Digital.

Wykorzystanie sprężarek spiralnych i modulacji Digital w systemach hybrydowych pomaga naszym klientom i użytkownikom ograniczyć nakłady kapitałowe związane z systemami wykorzystującymi R134a oraz CO2 w porównaniu ze standardowymi czynnikami HFC, takimi jak R404A.

Systemy hybrydowe wykorzystujące R134a oraz CO2 stwarzają okazję do zmniejszenia
bezpośrednich i pośrednich emisji CO2 oraz podniesienia efektywności energetycznej
urządzeń. Stanowią one również istotną alternatywę dla systemów wykorzystujących
powszechnie stosowane czynniki chłodnicze, zwłaszcza w świetle planowanych przepisów dotyczących gazów fluorowanych (R404A GWP=3,922; R134a GWP=1,430; R744 GWP=1)

Copeland Scroll™

Pobierz wersję PDF tego artykułu.

Emerson (NYSE: EMR), z siedzibą w St. Louis, jest globalnym liderem dostarczającym
technologie i inżynierię łącznie dając innowacyjne rozwiązania dla klientów poprzez grupy businessowe network power, process management, industrial automation, climate technologies i appliance and tools. Sprzedaż w roku finansowym 2013 wyniosła 24,7 miliarda US$. Więcej informacji na stronie www.Emerson.com.

Emerson Climate Technologies, będącą jednostką businessową Emerson, jest wiodącym światowym dostawcą rozwiązań z zakresu ogrzewnictwa, wentylacji, klimatyzacji i chłodnictwa dla zastosowań domowych, przemysłowych i handlowych. Grupa łączy najlepszą w klasie technologię ze sprawdzoną inżynierią, oraz usługami projektowymi, dystrybucyjnymi, szkoleniowymi i monitoringu aby dostarczać oczekiwanych zintegrowanych rozwiązań kontroli klimatu klientom na całym świecie. Innowacyjne rozwiązania Emerson Climate Technologies, obejmujące takie wiodące w branży marki jak Copeland Scroll™, Dixell™ i Alco Controls, zapewniają komfort cieplny, zabezpieczają żywność i chronią środowisko. Więcej informacji na stronie www.emersonclimate.eu

Contact:
Communication Manager