Emerson Climate Technologies prezentuje sprężarki Copeland Scroll™ ze zmienną prędkością obrotową do komercyjnych i bytowych aplikacji komfortu cieplnego

• Serie sprężarek Copeland Scroll ZPV, ZHV i ZHW o zmiennej prędkości obrotowej do R410A
  • Do zastosowań komercyjnych i w budownictwie mieszkaniowym jedno- i wielorodzinnym
AACHEN (NIEMCY), 15 października 2014 r. – Wpływ na środowisko, zmniejszenie emisji CO2 oraz zużycia energii to kluczowe tematy na tegorocznych targach Chillventa. Nowe przepisy, takie jak dyrektywa dotycząca charakterystyki energetycznej budynków (EPBD), dyrektywa dotycząca odnawialnych źródeł energii (RES) oraz dyrektywa dotycząca ekoprojektowania zostały wdrożone, by poprawić wykorzystanie energii pierwotnej i promować efektywność energetyczną w systemach grzewczych i chłodniczych. Firma Emerson Climate Technologies, spółka należąca do grupy Emerson (NYSE: EMR) prezentuje trzy typoszeregi sprężarek Copeland Scroll o zmiennej prędkości obrotowej do systemów grzewczych i odwracalnych. Zmienna prędkość obrotowa w sprężarkach Copeland Scroll pozwala producentom systemów zapewnić zgodność z przepisami dotyczącymi efektywności, przyczyniając się do znaczących oszczędności energii.

Seria sprężarek o zmiennej prędkości obrotowej Copeland Scroll ZPV, z modelami od ZPV018 do ZPV063 (o wydajności chłodniczej od 3 do 38 kW), zapewnia doskonałe osiągi w chillerach z obiegami rewersyjnymi, niskotemperaturowych pompach ciepła, w systemach klimatyzacji precyzyjnej czy klimatyzacyjnych urządzeniach dachowych. Większy model ZPV063 może uzyskać wydajność do 64 kW w układzie tandem. Wprowadzenie modelu ZPV096 na początku 2016 r. rozszerzy zakres wydajności do 85 kW na obwód.

Z drugiej strony typoszeregi ZHV i ZHW o zmiennej prędkości obrotowej są zoptymalizowane do zastosowań grzewczych. Sprężarki Copeland Scroll ZHV są przeznaczone do odwracalnych pomp ciepła. Modele ZHV021 i ZHV034 z tej serii (o wydajności grzewczej od 3 do 17 kW) będą dostępne pod koniec roku. Modele ZHW są idealne do dedykowanych aplikacji grzewczych. Ich zaletą jest nie tylko zoptymalizowana spirala, ale również wtrysk pary, który zwiększa zakres ich zastosowań. Modele Copeland Scroll o zmiennej prędkości obrotowej ZHW015 i ZHW030 (o wydajności grzewczej od 3 do 20 kW) będą dostępne na początku 2015 r.

Sprężarki o zmiennej prędkości obrotowej Copeland Scroll są oferowane jako rozwiązania Emerson wraz z zintegrowanymi falownikami firmy Emerson. Pozwala to producentom systemów skrócić czas projektowania, zapewniając jednocześnie bezpieczeństwo i niezawodność.

Sprężarki o zmiennej prędkości obrotowej Copeland Scroll™ ZPV038 i ZPV063 oraz falowniki Emerson

Pobierz wersje PDF niniejszej informacji prasowej.
Pobierz zdjecie powiazane z niniejsza informacja prasowa.

Koncern Emerson (NYSE: EMR), mieszczący się w St. Louis w amerykańskim stanie Missouri, to światowy lider w dziedzinie łączenia rozwiązań technicznych i inżynieryjnych w nowatorskie rozwiązania dla klientów z takich branż jak przemysł, handel i produkty konsumenckie. W skład firmy wchodzi pięć segmentów biznesowych: Process Management (zarządzanie procesami), Industrial Automation (automatyka przemysłowa), Network Power (sieci energetyczne), Climate Technologies (systemy klimatyzacyjne) oraz Commercial & Residential Solutions (rozwiązania komercyjne i domowe). Sprzedaż w roku obrachunkowym 2013 wyniosła 24,7 mld USD. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.Emerson.com

Emerson Climate Technologies, bedaca jednostka businessowa Emerson, jest wiodacym swiatowym dostawca rozwiazan z zakresu ogrzewnictwa, wentylacji, klimatyzacji i chlodnictwa dla zastosowan domowych, przemyslowych i handlowych. Grupa laczy najlepsza w klasie technologie ze sprawdzona inzynieria, oraz uslugami projektowymi, dystrybucyjnymi, szkoleniowymi i monitoringu aby dostarczac oczekiwanych zintegrowanych rozwiazan kontroli klimatu klientom na calym swiecie. Innowacyjne rozwiazania Emerson Climate Technologies, obejmujace takie wiodace w branzy marki jak Copeland Scroll™, Dixell™ i Alco Controls™, zapewniaja komfort cieplny, zabezpieczaja zywnosc i chronia srodowisko. Wiecej informacji na stronie www.emersonclimate.eu

Kontakt:
Communication Director