Uruchomienie produkcji sprężarek Copeland Scroll™ Summit do zastosowań niskotemperaturowych

AACHEN (NIEMCY), 9 września 2014 r. – Emerson Climate Technologies, spółka należąca do grupy Emerson (NYSE: EMR), ogłasza uruchomienie produkcji sprężarek Copeland Scroll Summit do zastosowań niskotemperaturowych. Typoszereg obejmuje nowe sprężarki spiralne, które są efektywne, niewielkie i ciche.

Nowa seria Summit do zastosowań niskotemperaturowych może pracować z czynnikami chłodniczymi R407A, R407F oraz R404A. Cztery modele ZF25K5E, ZF34K5E, ZF41K5E i ZF49K5E obejmują rozszerzony zakres wydajności chłodniczej od 4 do 9 kW z wtryskiem cieczy oraz 6 do 13 kW z wtryskiem pary przy użyciu czynników chłodniczych R407A i R407F. Dzięki gruntownej zmianie konstrukcji sprężarki spiralne Summit zapewniają efektywność o 10% wyższą od poprzedniego typoszeregu. Każdy model można stosować z wtryskiem cieczy lub wtryskiem pary. Wtrysk pary pozwala na zwiększenie efektywności systemu o 25%, a wydajności chłodniczej o 40%.

Poziom hałasu urządzeń Copeland Scroll Summit został również znacznie zredukowany w porównaniu z poprzednimi modelami. W zastosowaniach, w których poziom hałasu ma szczególne znaczenie, sprężarki można wyposażyć w dodatkową osłonę akustyczną, redukującą emisję hałasu o dalsze 10 do 12 dBA. Opcja ta zapewnia szczególnie cichą pracę w środowisku wykluczającym hałas. W porównaniu z poprzednimi modelami urządzenia Summit mają znacznie mniejsze rozmiary i masę niższą nawet o 60 kg. To kolejna praktyczna zaleta z punktu widzenia produkcji i montażu.

Sprężarka spiralna Copeland Scroll Summit ZF do zastosowań niskotemperaturowych

Pobierz wersje PDF tego artykulu.
Pobierz zdjecie powiazane z niniejsza informacja prasowa.

Emerson (NYSE: EMR), z siedzibą w St. Louis, jest globalnym liderem dostarczającym technologie i inżynierię łącznie dając innowacyjne rozwiązania dla klientów poprzez grupy businessowe network power, process management, industrial automation, climate technologies i appliance and tools. Sprzedaż w roku finansowym 2013 wyniosła 24,7 miliarda US$. Więcej informacji na stronie www.Emerson.com

Emerson Climate Technologies, będącą jednostką businessową Emerson, jest wiodącym światowym dostawcą rozwiązań z zakresu ogrzewnictwa, wentylacji, klimatyzacji i chłodnictwa dla zastosowań domowych, przemysłowych i handlowych. Grupa łączy najlepszą w klasie technologię ze sprawdzoną inżynierią, oraz usługami projektowymi, dystrybucyjnymi, szkoleniowymi i monitoringu aby dostarczać oczekiwanych zintegrowanych rozwiązań kontroli klimatu klientom na całym świecie. Innowacyjne rozwiązania Emerson Climate Technologies, obejmujące takie wiodące w branży marki jak Copeland Scroll™, Dixell™ i Alco Controls™, zapewniają komfort cieplny, zabezpieczają żywność i chronią środowisko.

Więcej informacji na stronie www.emersonclimate.eu

Contact:
Communication Director