Aplikacja CoolTools firmy Emerson Climate Technologies

• Nowa aplikacja związana z europejskimi produktami i usługami
  • Na urządzenia Apple
  • Łatwa w instalacji i zawsze aktualna

AKWIZGRAN, NIEMCY, 01 marca 2013 r. – Firma Emerson Climate Technologies wprowadziła nową aplikację CoolTools na urządzenia Apple. Pomaga ona inżynierom, technikom, instalatorom i użytkownikom końcowym urządzeń chłodniczych i komfortu cieplnego w łatwy sposób serwisować i diagnozować sprężarki Copeland™ i agregaty skraplające Copeland EasyCool™ ZX. Nowa aplikacja w sklepie iTunes® firmy Apple zawiera sześć narzędzi firmy Emerson.

Sześć nowych narzędzi
Narzędzie szybkiego doboru – Szybko wybieraj produkty z bazy danych wszystkich europejskich modeli Copeland™ za pomocą narzędzia szybkiego doboru. Narzędzie podaje dane wydajności nominalne dla danego modelu, czynnika chłodniczego i rodzaju zasilania.

Suwak ZX – Agregaty skraplające  serii  EazyCool ZX można dobierać do danej komory chłodniczej za pomocą suwaka ZX. Narzędzie wyszukuje agregat i elementy  automatyki odpowiednio do objętości chłodni.

Najczęściej zadawane pytania – Narzędzie to zapewnia natychmiastowe odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania dotyczące sprężarek i układów ze sprężarkami Copeland Scroll oraz innymi produktami marki Copeland. Można również znaleźć odpowiedzi dotyczące rozwiązań Alco Controls i CoreSense™.

Narzędzie CoreSense – Informacje diagnostyczne z modułu CoreSense sprężarki  można natychmiast zinterpretować przy użyciu narzędzia CoreSense. Jest to użyteczne narzędzie do pracy  w terenie i pomocne w postępowaniu z alarmami,  opisujące różnorodne sygnały alarmowe według liczby mignięć i koloru diody.

Narzędzie doboru – Narzędzie doboru łączy się z Select 8, internetową wersją programu doboru produktów Copeland. Pozwala ono ustalić wydajność pojedynczej sprężarki lub agregatu skraplającego według parametrów użytkownika oraz posiada zasadnicze cechy oprogramowania przeznaczonego na komputery PC.

Suwak PT – Suwak PT pozwala w łatwy sposób ustalić odpowiedniki ciśnień lub temperatur ośmiu czynników chłodniczych zgodnie z Select 8. Elastyczne przeliczanie pomiędzy stopniami Celsjusza, Fahrenheita oraz jednostkami bar i psi pozwala niemal wszędzie zinterpretować dane wskaźników i czyni zbędnym ręczny suwak obliczeniowy.

Pobierz wersje PDF niniejszej informacji prasowej.
Kliknij na obrazek, aby pobrać w wysokiej rozdzielczości.

Emerson (NYSE: EMR), z siedziba w St. Louis, jest globalnym liderem dostarczajacym technologie i inzynierie lacznie dajac innowacyjne rozwiazania dla klientów poprzez grupy businessowe network power, process management, industrial automation, climate technologies i appliance and tools. Sprzedaz w roku finansowym 2012 wyniosla 24,4 miliarda US$. Wiecej informacji na stronie www.Emerson.com

Emerson Climate Technologies™, bedaca jednostka businessowa Emerson, jest wiodacym swiatowym dostawca rozwiazan z zakresu ogrzewnictwa, wentylacji, klimatyzacji i chlodnictwa dla zastosowan domowych, przemyslowych i handlowych. Grupa laczy najlepsza w klasie technologie ze sprawdzona inzynieria, oraz uslugami projektowymi, dystrybucyjnymi, szkoleniowymi i monitoringu aby dostarczac oczekiwanych zintegrowanych rozwiazan kontroli klimatu klientom na calym swiecie. Innowacyjne rozwiazania Emerson Climate Technologies™, obejmujace takie wiodace w branzy marki jak Copeland Scroll™ i Alco Controls, zapewniaja komfort cieplny, zabezpieczaja zywnosc i chronia srodowisko. Wiecej informacji na stronie www.emersonclimate.eu

Kontakt:

Achim Frommann