Wyłączniki ciśnieniowe z serii CS3 do systemów z R744

Aachen (NIEMCY), 2 listopada 2015 r. – Emerson Climate Technologies, spółka należąca do grupy Emerson (NYSE: EMR) przedstawia nową serię wyłączników ciśnieniowych do zastosowań z R744 (CO2) o nieregulowanej nastawie.

Cechą wyróżniającą tych wyłączników ciśnieniowych jest to, że są idealnym produktem na obecnym rynku do stosowania w systemach z CO2.
Presostaty CS3 są elementami zabezpieczającymi sprężarki w sytuacjach, gdy ciśnienie w systemie przekracza ustalony limit. Wyłączniki ciśnieniowe są dostępne w wersjach z automatycznym i ręcznym resetem. Wersja z automatycznym resetem o małym dyferencjale pomiędzy ciśnieniem wyłączenia i włączenia, umożliwia redukcję czasu postoju sprężarki w razie nagłego wzrostu ciśnienia. Styki zostały zaprojektowane jako jednobiegunowy przełącznik dwupołożeniowy do funkcji sterowania / alarmu oraz do raportowania statusu. Żywotność wyłączników wynosi 2 miliony bezawaryjnych cykli przełączeń. Na zamówienie dostępne są także niestandardowe wersje wyłączników ze stałymi, fabrycznymi ustawieniami odcięcia w zakresie ciśnień od 40 do 140 barów. Wszystkie wersje wyłaczników są certyfikowane przez jednostkę notyfikowaną i jako urządzenia zabezpieczające są zgodne z najwyższą kategorią ryzyka dyrektywy ciśnieniowej dla urządzeń ciśnieniowych.
Wprowadzając do oferty tę nową serię wyłączników ciśnieniowych, Emerson Climate Technologies poszerza swoją ofertę w segmencie zastosowań z R744.
Wyłącznik ciśnieniowy CS3

Pobierz wersje PDF​ tego artykulu.
Pobierz zdjecie​ powiazane z niniejsza informacja prasowa.

Koncern Emerson (NYSE: EMR), mieszczący się w St. Louis w amerykańskim stanie Missouri, to światowy lider w dziedzinie łączenia rozwiązań technicznych i inżynieryjnych w nowatorskie rozwiązania dla klientów z takich branż jak przemysł, handel i produkty konsumenckie. W skład firmy wchodzi pięć segmentów biznesowych: Process Management (zarządzanie procesami), Industrial Automation (automatyka przemysłowa), Network Power (sieci energetyczne), Climate Technologies (systemy klimatyzacyjne) oraz Commercial & Residential Solutions (rozwiązania komercyjne i domowe). Sprzedaż w roku obrachunkowym 2014 wyniosła 24,5 mld USD. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.Emerson.com.

Emerson Climate Technologies, będącą jednostką businessową Emerson, jest wiodącym światowym dostawcą rozwiązań z zakresu ogrzewnictwa, wentylacji, klimatyzacji i chłodnictwa dla zastosowań domowych, przemysłowych i handlowych. Grupa łączy najlepszą w klasie technologię ze sprawdzoną inżynierią, oraz usługami projektowymi, dystrybucyjnymi, szkoleniowymi i monitoringu aby dostarczać oczekiwanych zintegrowanych rozwiązań kontroli klimatu klientom na całym świecie. Innowacyjne rozwiązania Emerson Climate Technologies, obejmujące takie wiodące w branży marki jak Copeland Scroll™, Dixell™ i Alco Controls™, zapewniają komfort cieplny, zabezpieczają żywność i chronią środowisko. Więcej informacji na stronie www.emersonclimate.eu.

Contact:
Communication Director