Nowa sprężarkaspiralna do CO2

AACHEN, NIEMCY, 26 Maja 2011 r. Od dzisiaj dostępna jest nowa sprężarka Copeland Scroll™ do stosowania z czynnikiem chłodniczym R744 (CO2). Firma Emerson Climate Technologies rozszerzyła gamę swoich wyjątkowych produktów. Rezultaty z instalacji pilotażowych potwierdzają efektywność tego czynnika.

Sprężarki Copeland Scroll™ ZO zostały zaprojektowane specjalnie z uwzględnieniem wymagań związanych z wysokim ciśnieniem i intensywnym smarowaniem, występującymi w zastosowaniach z podkrytycznymi systemami CO2. Typoszereg ten, w którego skład wchodzi sprężarka Digital Scroll, sprawdził się jako doskonała alternatywa standardowych półhermetycznych urządzeń tłokowych.

Nowy model ZO88KCE uzupełnia istniejącą serię sprężarek Copeland Scroll™ z zakresem wydajności chłodniczych od 7 do 23 kW według nominalnych warunków dla systemów kaskadowych (niska temp. EN12900: -35°C/-5°C, przegrzanie 10K ). Podobnie jak inne modele z tej serii, ZO88KCE wytwarzana jest w zakładzie produkcyjnym Emerson w Cookstown w Irlandii Północnej, co pozwala na bezpośrednie zaopatrywanie rynku europejskiego.

Pobierz wersję PDF niniejszej informacji prasowej
Pobierz zdjęcie powiązane z niniejszą informacją prasową.

Emerson (NYSE: EMR), z siedzibą w St. Louis, jest globalnym liderem dostarczającym technologie i inżynierię łącznie dając innowacyjne rozwiązania dla klientów poprzez grupy businessowe network power, process management, industrial automation, climate technologies i appliance and tools. Sprzedaż w roku finansowym 2011 wyniosła 24,2 miliarda US$. Więcej informacji na stronie www.Emerson.com

Emerson Climate Technologies™, będącą jednostką businessową Emerson, jest wiodącym światowym dostawcą rozwiązań z zakresu ogrzewnictwa, wentylacji, klimatyzacji i chłodnictwa dla zastosowań domowych, przemysłowych i handlowych. Grupa łączy najlepszą w klasie technologię ze sprawdzoną inżynierią, oraz usługami projektowymi, dystrybucyjnymi, szkoleniowymi i monitoringu aby dostarczać oczekiwanych zintegrowanych rozwiązań kontroli klimatu klientom na całym świecie. Innowacyjne rozwiązania Emerson Climate Technologies™, obejmujące takie wiodące w branży marki jak Copeland Scroll™ i Alco Controls, zapewniają komfort cieplny, zabezpieczają żywność i chronią środowisko. Więcej informacji na stronie www.emersonclimate.eu

Kontakt:
Achim Frommann