Nowe wskaźniki wilgoci MIA

AACHEN, NIEMCY, 18 grudzien 2012 r. – Firma Emerson Climate Technologies opracowala nowa, wyjatkowa konstrukcje wskazników wilgoci MIA. Wszystkie wersje sa dopuszczone do uzytku przy maksymalnym cisnieniu roboczym 45 barów, z przeznaczeniem do podkrytycznych zastosowan CO2 oraz wymagan R410A. Sprawdzony krysztalowy element wskazujacy o dlugim okresie eksploatacji umozliwia latwe okreslenie zawartosci wilgoci w czynnikach chlodniczych. Chroniona patentem konstrukcja zapewnia pelna hermetycznosc, ograniczajaca mozliwosc wystapienia wycieków w okresie uzytkowania wskaznika. Rozszerzona oferta zawiera rozmiary brytyjskie od 1/4 do 1 1/8 cala oraz metryczne od 6 do 28 mm. Wszystkie nowe typy wskazników MIA sa w pelni zgodne z poprzednimi wersjami i posiadaja taka sama dlugosc montazowa, oferujac te same zalety wynikajace z lekkiej konstrukcji i szybkiego montazu.

Emerson (NYSE: EMR), z siedziba w St. Louis, jest globalnym liderem dostarczajacym technologie i inzynierie lacznie dajac innowacyjne rozwiazania dla klientów poprzez grupy businessowe network power, process management, industrial automation, climate technologies i appliance and tools. Sprzedaz w roku finansowym 2011 wyniosla 24,2 miliarda US$. Wiecej informacji na stronie www.Emerson.com

Emerson Climate Technologies, bedaca jednostka businessowa Emerson, jest wiodacym swiatowym dostawca rozwiazan z zakresu ogrzewnictwa, wentylacji, klimatyzacji i chlodnictwa dla zastosowan domowych, przemyslowych i handlowych. Grupa laczy najlepsza w klasie technologie ze sprawdzona inzynieria, oraz uslugami projektowymi, dystrybucyjnymi, szkoleniowymi i monitoringu aby dostarczac oczekiwanych zintegrowanych rozwiazan kontroli klimatu klientom na calym swiecie. Innowacyjne rozwiazania Emerson Climate Technologies, obejmujace takie wiodace w branzy marki jak Copeland Scroll™ i Alco Controls, zapewniaja komfort cieplny, zabezpieczaja zywnosc i chronia srodowisko. Wiecej informacji na stronie www.emersonclimate.eu

Kontakt:

Achim Frommann