Nowe sprezarki Copeland Scroll™ do zastosowan nisko- i sredniotemperaturowych

• Dodatkowe modele z rozszerzona wydajnoscia chlodnicza i zwiekszonej efektywnosci
  • Dodatkowe modele Copeland Scroll Digital™ z ciagla regulacja wydajnosci w zakresie 10–100%
  • Mozliwosc stosowania z róznymi czynnikami chlodniczymi wlaczajac nowo wprowadzone o niskim wskazniku GWP: R448A, R449A, R450A oraz R513A
AACHEN, NIEMCY, 11 listopada 2015 r. – Emerson Climate Technologies, spólka nalezaca do grupy Emerson (NYSE: EMR), oglosila premiere 11 nowych modeli sprezarek spiralnych. Premiera obejmuje nowe modele standardowe i Digital sprezarek spiralnych do zastosowan srednio- i niskotemperaturowych, w tym nowa serie „Summit” K5E.

Na rynek wchodza nastepujace nowe produkty:

Zastosowania sredniotemperaturowe
  • Modele standardowe: 4 nowe modele kolejnej generacji serii „Summit”, które zastapia dotychczasowa game oraz 3 nowe kompaktowe modele rozszerzajace asortyment w zakresie od 4 do 7,5 KM
  • Modele Digital: 2 nowe kompaktowe modele w zakresie od 4 do 7,5 KM
Zastosowania niskotemperaturowe
  • Modele Digital: 2 nowe modele w zakresie 4–7,5 KM, rozszerzajace dotychczasowa oferte
Sprezarki spiralne Copeland Scroll zyskaly szeroka slawe jako urzadzenia doskonale do takich zastosowan, jak rozproszone i centralne systemy chlodnicze dzialajace w supermarketach, sprzet chlodniczy do zastosowan w gastronomii, na
przyklad agregaty skraplajace do chlodni lub kuchni komercyjnych, a takze uklady chlodzace dla sektora przemyslu lekkiego.

„Za tym szeroko zakrojonym programem opracowywania produktów realizowanym przez Emerson Climate Technologies stoja dwie glówne tendencje na rynku chlodnictwa komercyjnego. Po pierwsze przestrzen przeznaczona na sprzet chlodniczy zmniejsza sie z roku na rok, zatem nasze wysilki koncentrowaly sie wokól rozszerzenia wydajnosci  chlodniczych dla naszych platform sprezarek spiralnych pozwalajace projektowac bardziej kompaktowy i lzejszy sprzet. Po drugie, potrzeba efektywnej regulacji wydajnosci jest wieksza niz kiedykolwiek wczesniej, tak aby maksymalnie obnizyc koszty eksploatacji. Dzieki nowym produktom rozszerzymy asortyment sprezarek spiralnych Digital zarówno do zastosowan nisko-, jak i sredniotemperaturowych, natomiast w przyszlym roku planujemy kolejne wzbogacenie oferty o nowe modele charakteryzujace sie wieksza wydajnoscia” – powiedzial Sylvain Lamy, dyrektor ds. marketingu w dziale produktów chlodniczych.

Zmniejszenie masy nawet o 30% i wysokosci nawet o 7% w przypadku nowych modeli kompaktowych, a takze zwiekszenie mocy i wydajnosci nowo wprowadzonych na rynek sprezarek spiralnych doskonale wpasowuje sie w trendy rynkowe w branzy chlodnictwa komercyjnego. Dodatkowo, w wybranych modelach,Digital poziom halasu zostal obnizony nawet o 10 dBA, a nowa seria sprezarek Summit K5E, w opcji z modulem CoreSenseTM Diagnostics, zapewnia zaawansowana ochrone sprezarki. Ponadto we wszystkich modelach mozna stosowac nowe czynniki chlodnicze o niskim wskazniku GWP, co poteguje ich uniwersalny charakter.

Nowa generacja modeli sprezarek Copeland Scroll™

Pobierz wersje PDF​ tego artykulu.
Pobierz zdjecie​ powiazane z niniejsza informacja prasowa.

Koncern Emerson (NYSE: EMR), mieszczący się w St. Louis w amerykańskim stanie Missouri, to światowy lider w dziedzinie łączenia rozwiązań technicznych i inżynieryjnych w nowatorskie rozwiązania dla klientów z takich branż jak przemysł, handel i produkty konsumenckie. W skład firmy wchodzi pięć segmentów biznesowych: Process Management (zarządzanie procesami), Industrial Automation (automatyka przemysłowa), Network Power (sieci energetyczne), Climate Technologies (systemy klimatyzacyjne) oraz Commercial & Residential Solutions (rozwiązania komercyjne i domowe). Sprzedaż w roku obrachunkowym 2015 wyniosła 22,3 mld USD. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.Emerson.com

Emerson Climate Technologies, będącą jednostką businessową Emerson, jest wiodącym światowym dostawcą rozwiązań z zakresu ogrzewnictwa, wentylacji, klimatyzacji i chłodnictwa dla zastosowań domowych, przemysłowych i handlowych. Grupa łączy najlepszą w klasie technologię ze sprawdzoną inżynierią, oraz usługami projektowymi, dystrybucyjnymi, szkoleniowymi i monitoringu aby dostarczać oczekiwanych zintegrowanych rozwiązań kontroli klimatu klientom na całym świecie. Innowacyjne rozwiązania Emerson Climate Technologies, obejmujące takie wiodące w branży marki jak Copeland Scroll™, Dixell™ i Alco Controls™, zapewniają komfort cieplny, zabezpieczają żywność i chronią środowisko. Więcej informacji na stronie www.emersonclimate.eu

Contact:
Communication Director