Nowe sprężarki jednośrubowe Vilter

• Pięć sprężarek jednośrubowych rozszerza gamę produktów
  • Gwarancja 5/15 na wszystkie modele
  • Logo Vilter z nową stylistyką

AACHEN, NIEMCY, 21 listopada 2013 r. – Firma Emerson Climate Technologies rozszerzyła ofertę sprężarek jednośrubowych Vilter. Nowy model VSS-1301 uzupełnia lukę, oferując wydajność objętościową równą 1849 m³/h i średnicę śruby 312 mm. Poza tym cztery nowe, duże sprężarki śrubowe o średnicy 401 mm poszerzają typoszereg do wydajności wolumetrycznej równej 4200 m³/h. Wszystkie sprężarki śrubowe Vilter można wykorzystywać w obydwu stopniach systemów kaskadowych, używając amoniaku jako czynnika chłodniczego. Oferta obejmuje wartości wydajności chłodnicztch od 100 kW (booster) do 2700 kW (wysoki stopień). Wszystkie modele są standardowo wyposażone w system chłodzenia oleju i mogą wykorzystywać ekonomizer do aplikacji z dużym stopniem sprężenia.
Sprężarki jednośrubowe marki Vilter mają mniej części ruchomych niż sprężarki dwuśrubowe. Poza tym system zaworów suwakowych Parallex™ pozwala eksploatować sprężarkę z optymalną efektywnością, w pełnym zakresie wydajności od 10 do 100%. Zalety te, w porównaniu ze sprężarką dwuśrubową, zapewniają dłuższy okres eksploatacji, wysoką niezawodność i wyższą efektywność energetyczną. Zrównoważona konstrukcja zapewnia niskie obciążenia łożysk oraz zmniejszony poziom drgań i hałasu. Firma Emerson oferuje również wyłączną pięcioletnią gwarancję na sprężarkę i piętnastoletnią na łożyska (5/15). Sprężarki jednośrubowe Vilter to idealne rozwiązanie w technologiach przemysłowych wykorzystujących chłodzenie. Niektóre modele przeznaczone są również do przemysłowych aplikacji grzewczych dla utrzymania komfortu cieplnego ludzi w dużych budynkach lub do systemów sieci ciepłowniczych.

Pięć nowych modeli sprężarek jednośrubowych Vilter (czerwone słupki) rozszerza ofertę o wyższe objętości

Pobierz wersje PDF niniejszej informacji prasowej.

Emerson (NYSE: EMR), z siedzibą w St. Louis, jest globalnym liderem dostarczającym technologie i inżynierię łącznie dając innowacyjne rozwiązania dla klientów poprzez grupy businessowe network power, process management, industrial automation, climate technologies i appliance and tools. Sprzedaż w roku finansowym 2013 wyniosła 24,7 miliarda US$. Więcej informacji na stronie: www.emerson.com

About Emerson Climate Technologies

Emerson Climate Technologies, będącą jednostką businessową Emerson, jest wiodącym światowym dostawcą rozwiązań z zakresu ogrzewnictwa, wentylacji, klimatyzacji i chłodnictwa dla zastosowań domowych, przemysłowych i handlowych. Grupa łączy najlepszą w klasie technologię ze sprawdzoną inżynierią, oraz usługami projektowymi, dystrybucyjnymi, szkoleniowymi i monitoringu aby dostarczać oczekiwanych zintegrowanych rozwiązań kontroli klimatu klientom na całym świecie. Innowacyjne rozwiązania Emerson Climate Technologies, obejmujące takie wiodące w branży marki jak Copeland Scroll™, Dixell® i Alco Controls, zapewniają komfort cieplny, zabezpieczają żywność i chronią środowisko. Więcej informacji na stronie www.emersonclimate.eu

Kontakt:

Achim Frommann