Firma Emerson Climate Technologies na targach Chillventa 2014

AACHEN (NIEMCY), 15 sierpnia 2014 r. - Na targach Chillventa 2014 firma Emerson Climate Technologies, spólka nalezaca do grupy Emerson (NYSE: EMR)  zaprezentuje wlasne produkty marek Copeland™, Alco Controls™ i Dixell™ oraz marki produktów Emerson Industrial Automation, odzwierciedlajace obecne trendy i wyzwania stawiane przez rynek.

Wprowadzajac swoje najnowsze rozwiazania produktowe, firma Emerson wyprzedza nadchodzace wyzwania wynikajace z rozporzadzenia F-gazowego  dyrektywy Ekoprojektowej i wymagan stawianych przez rynek dotyczacych naturalnych czynników chlodniczych i czynników o niskim wspólczynniku GWP, podnoszenia  efektywnosci energetycznej oraz niezawodnego dzialania, wynikajacych z ogólnego dazenia do maksymalizacji zysku z inwestycji.

Rozwiazania laczace produkty Copeland, Alco i Dixell do R744, R290 i czynników chlodniczych o niskim GWP, uwzgledniajace technologie modulacji wydajnosci i inteligentna elektroniczna technologie CoreSense™ do sprezarek pólhermetycznych i spiralnych pozwalaja firmie Emerson sprostac tym wyzwaniom i odpowiedziec na pytania:
  • Jakie przepisy i dyrektywy dotycza danych zastosowan chlodniczych i klimatyzacyjnych oraz jaka jest idealna konfiguracja systemu, która pozwoli uzyskac wymagane cele?
  • Jakie czynniki chlodnicze stanowia optymalny wybór dla danych aplikacji chlodniczych i klimatyzacyjnych?
  • Jak inteligentne rozwiazania elektroniczne pomagaja zapewnic efektywne dzialanie systemów przy utrzymaniu niskich kosztów konserwacji i wdrozenia?
Odpowiadajac na te bardzo aktualne pytania, firma Emerson Climate Technologies zaprezentuje róznorodne produkty do aplikacji chlodniczych i komfortu cieplnego:

W przypadku chlodnictwa zostanie zaprezentowana nowa seria sprezarek Copeland Scroll™ Summit do zastosowan niskotemperaturowych, jak równiez wiele nowych modeli sprezarek spiralnych standardowych i Digital. Poza tym na targach pojawia sie jeszcze nowe sprezarki Copeland Stream  do transkrytycznych zastosowan sredniotemperaturowych i do niskotemperaturowych zastosowan podkrytycznych z CO2.

W dziedzinie komfortu cieplnego firma zaprezentuje kompleksowe rozwiazania, od sprezarek spiralnych Copeland Scroll o stalej i zmiennej predkosci z inteligentnymi sterownikami Emerson do zastosowan komercyjnych i w mieszkalnictwie, szczególna uwage poswiecajac zintegrowanemu rozwiazaniu Refrigerant Module Heating (RMH) do pomp ciepla. Przedstawienie najwiekszej sprezarki spiralnej dostepnej na rynku i rozszerzonej oferty sprezarek o zmiennej predkosci obrotowej dopelni prezentacje wysokiej klasy rozwiazan do zastosowan komercyjnych.

Wszystkie te produkty i rozwiazania bedzie mozna zobaczyc na targach Chillventa od 14 do 16 pazdziernika na stoisku Emerson Climate Technologies nr 317/319/417 w hali 05.
Firma Emerson Climate Technologies przedstawi produkty i zintegrowane rozwiazania na targach Chillventa w Norymberdze

Pobierz wersje PDF niniejszej informacji prasowej.
Pobierz zdjecie powiazane z niniejsza informacja prasowa.

Emerson (NYSE: EMR), z siedziba w St. Louis, jest globalnym liderem dostarczajacym technologie i inzynierie lacznie dajac innowacyjne rozwiazania dla klientów poprzez grupy businessowe network power, process management, industrial automation, climate technologies i appliance and tools. Sprzedaz w roku finansowym 2013 wyniosla 24,7 miliarda US$. Wiecej informacji na stronie www.Emerson.com

Emerson Climate Technologies, bedaca jednostka businessowa Emerson, jest wiodacym swiatowym dostawca rozwiazan z zakresu ogrzewnictwa, wentylacji, klimatyzacji i chlodnictwa dla zastosowan domowych, przemyslowych i handlowych. Grupa laczy najlepsza w klasie technologie ze sprawdzona inzynieria, oraz uslugami projektowymi, dystrybucyjnymi, szkoleniowymi i monitoringu aby dostarczac oczekiwanych zintegrowanych rozwiazan kontroli klimatu klientom na calym swiecie. Innowacyjne rozwiazania Emerson Climate Technologies, obejmujace takie wiodace w branzy marki jak Copeland Scroll™, Dixell™ i Alco Controls™, zapewniaja komfort cieplny, zabezpieczaja zywnosc i chronia srodowisko. Wiecej informacji na stronie www.emersonclimate.eu

Kontakt:
Communication Director