Firma Emerson Climate Technologies na targach Mostra 2016

AACHEN (NIEMCY), 10 marca 2016 r. –– Emerson Climate Technologies, spółka należąca do grupy Emerson (NYSE: EMR), zaprezentuje na targach Mostra Convegno 2016 swoje marki Copeland™, Alco Controls™ oraz Dixell™, które są częścią rozwiązań ukierunkowanych na najnowsze trendy i wyzwania stawiane przez rynek.

Najnowsze rozwiązania firmy Emerson wyprzedzają nadchodzące wyzwania, takie jak zmiany w obszarze czynników chłodniczych, surowsze przepisy dotyczące gazów fluorowanych (dyrektywa F-gazowa) czy dyrektywa ekoprojektu, jak również wymagania stawiane przez rynek, związane z naturalnymi czynnikami chłodniczymi i czynnikami o niskim współczynniku GWP, poprawą efektywności energetycznej oraz niezawodnym działaniem wynikającym z ogólnego dążenia do maksymalizacji zwrotu z inwestycji.

Rozwiązania uwzględniające R744, R290 i alternatywne czynniki chłodnicze o niskim GWP oraz rozwiązania wyposażone w systemy regulacji wydajności i innowacyjną, zaawansowaną elektronikę do inteligentnego, niezawodnego zarządzania układami pozwalają firmie Emerson sprostać tym wyzwaniom i odpowiedzieć, m.in na następujące pytania:
  • Jakie przepisy i dyrektywy dotyczą różnych zastosowań chłodniczych i komfortu cieplnego oraz jaka jest idealna konfiguracja systemu, która pozwoli osiągnąć wymagane cele?
  • Wybór jakiego czynnika chłodniczego będzie najlepszym dla aplikacji chłodniczych i komfortu cieplnego?
  • W jaki sposób inteligentne rozwiązania elektroniczne pomagają zapewnić efektywne działanie systemów, zwiększyć ich wydajność i skrócić czas wprowadzania produktów na rynek przy obniżeniu kosztów inwestycji?
W odpowiedzi na te bardzo aktualne pytania firma Emerson Climate Technologies przedstawi różnorodne produkty i rozwiązania do zastosowań chłodniczych i komfortu cieplnego, które w efektywny sposób połączą jej doświadczenie w zakresie technologii sprężania i sterowania w atrakcyjne oferty dla klientów.

W obszarze aplikacji komfortu cieplnego nacisk zostanie położony na nowe sprężarki spiralne Copeland o zmiennej prędkości obrotowej z odpowiednimi sterownikami pracy silnika Emerson do zastosowań komercyjnych i bytowych. Zoptymalizowana efektywność sezonowa, wysoka wydajność i szeroki zakres charakterystyk pracy idealnie sprawdzają się zarówno w systemach grzewczych, jak i w procesach przemysłowych. Co więcej, nowa oferta produktów o zmiennej prędkości obrotowej zapewnia znaczną oszczędność energii i wspomaga przestrzeganie dyrektywy w sprawie ekoprojektu w zastosowaniach grzewczych i chłodniczych.

Emerson zaprezentuje również rozwiązania do zastosowań bytowych i komercyjnych, wyposażone w sprężarki spiralne Copeland o stałej i zmiennej prędkości obrotowej, połączone za pomocą inteligentnych, bardzo wydajnych algorytmów, które umożliwiają zaawansowane, niezawodne zarządzanie układem. Rozwiązania te nie tylko zwiększą efektywność urządzeń, lecz także pomogą klientom przyspieszyć wprowadzanie na rynek ich systemów, a jednocześnie podwyższyć zwrot z inwestycji.

Z myślą o sektorze chłodniczym i komfortu cieplnego firma Emerson zaprezentuje szereg rozwiązań z czynnikami R744 i R290, które pomogą użytkownikom pozostać w zgodzie z wymaganiami dotyczącymi dyrektywy F-gazowej.

Dla alternatywnych czynników chłodniczych, takich jak mieszaniny HFO i czynniki chłodnicze z grupy A2L, Emerson przedstawi swoje koncepcje do zastosowań grzewczych i chłodniczych.

Wszystkie te produkty i rozwiązania można zobaczyć i wypróbować na mediolańskich targach Mostra Convegno od 15 do 18 marca na stoisku Emerson Climate Technologies nr R29/S30 w hali 24.

Firma Emerson Climate Technologies na targach Mostra 2016

Pobierz wersje PDF​ tego artykulu.
Pobierz zdjecie​ powiazane z niniejsza informacja prasowa.

Koncern Emerson (NYSE: EMR), mieszczący się w St. Louis w amerykańskim stanie Missouri, to światowy lider w dziedzinie łączenia rozwiązań technicznych i inżynieryjnych w nowatorskie rozwiązania dla klientów z takich branż jak przemysł, handel i produkty konsumenckie. W skład firmy wchodzi pięć segmentów biznesowych: Process Management (zarządzanie procesami), Industrial Automation (automatyka przemysłowa), Network Power (sieci energetyczne), Climate Technologies (systemy klimatyzacyjne) oraz Commercial & Residential Solutions (rozwiązania komercyjne i domowe). Sprzedaż w roku obrachunkowym 2015 wyniosła 22,3 mld USD. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.Emerson.com

Emerson Climate Technologies, będącą jednostką businessową Emerson, jest wiodącym światowym dostawcą rozwiązań z zakresu ogrzewnictwa, wentylacji, klimatyzacji i chłodnictwa dla zastosowań domowych, przemysłowych i handlowych. Grupa łączy najlepszą w klasie technologię ze sprawdzoną inżynierią, oraz usługami projektowymi, dystrybucyjnymi, szkoleniowymi i monitoringu aby dostarczać oczekiwanych zintegrowanych rozwiązań kontroli klimatu klientom na całym świecie. Innowacyjne rozwiązania Emerson Climate Technologies, obejmujące takie wiodące w branży marki jak Copeland Scroll™, Dixell™ i Alco Controls™, zapewniają komfort cieplny, zabezpieczają żywność i chronią środowisko. Więcej informacji na stronie www.emersonclimate.eu

Contact:
Communication Director