Emerson Climate Technologies informuje o utworzeniu spółki joint venture z firmą Ruking

St. Louis, 1 lipca 2014 r. – Emerson Climate Technologies, Inc., spólka nalezaca do koncernu Emerson (NYSE: EMR) i czolowy dostawca technologii oraz uslug zwiazanych z ogrzewnictwem, klimatyzacja i chlodnictwem, poinformowala o utworzeniu joint venture z firma Shanghai Ruking Electronics Science & Technology Co., Ltd.

Nowe przedsiebiorstwo otrzymalo nazwe Ruking Emerson Climate Technologies (Shanghai) Co., Ltd. i zostalo zalozone wspólnie z pionem firmy Shanghai Ruking Electronics, który koncentruje sie na opracowywaniu i sprzedazy falowników do obslugi zmiennych predkosci obrotowych, sterowników i rozwiazan dla globalnego rynku ogrzewnictwa, klimatyzacji i chlodnictwa. Joint venture wykorzysta globalna pozycje firmy Emerson jako lidera w dziedzinie technologii i jej obecnosc na rynkach lokalnych.

Ruking to czolowy producent technologii i rozwiazan w zakresie falowników dla branzy grzewczej i klimatyzacyjnej. Przedsiebiorstwo prowadzi kompleksowa dzialalnosc badawczo-rozwojowa, projektowa, produkcyjna i handlowa. Firme zalozyl w 2003 r. Patrick (Huaigang) Lei, który w spólce joint venture obejmie stanowisko dyrektora generalnego – pokieruje jej dzialalnoscia i bedzie zarzadzal codziennymi operacjami.

„Nowa spólka joint venture rozszerza nasze mozliwosci w dziedzinie rozwiazan o zmiennej predkosci obrotowej, co pomoze nam lepiej sluzyc klientom. To dla firmy Emerson Climate Technologies kluczowa inicjatywa strategiczna” – powiedziala Brandy Powell, wiceprezes ds. rozwiazan o zmiennej predkosci obrotowej w firmie Emerson Climate Technologies. „Dodatkowe doswiadczenie i kompetencje w zakresie falowników do obslugi zmiennej predkosci obrotowej i sterowników do systemów falowników pozwola nam opracowywac bardziej zaawansowane i wartosciowe rozwiazania dla klientów oraz szybciej wprowadzac je na rynek”.

Pobierz wersje PDF niniejszej informacji prasowej.

About Emerson
Emerson (NYSE: EMR), based in St. Louis, Missouri (USA), is a global leader in bringing technology and engineering together to provide innovative solutions for customers in industrial, commercial, and consumer markets around the world. The company is comprised of five business segments: Process Management, Industrial Automation, Network Power, Climate Technologies, and Commercial & Residential Solutions. Sales in fiscal 2013 were $24.7 billion. For more information, visit www.Emerson.com.

About Emerson Climate Technologies
Emerson Climate Technologies, a business segment of Emerson, is the world’s leading provider of heating, air conditioning and refrigeration solutions for residential, industrial and commercial applications. The group combines best-in-class technology with proven engineering, design, distribution, educational and monitoring services to provide customized, integrated climate-control solutions for customers worldwide. The innovative solutions of Emerson Climate Technologies, which include industry-leading brands such as Copeland Scroll™ and White-Rodgers™, improve human comfort, safeguard food and protect the environment. For more information, visit EmersonClimate.com.

For more information, contact:

Holly Michael
Holly.michael@fahlgren.com