Agregaty skraplające typu digital stanowią uzupełnienie typoszeregu Copeland EazyCool™ ZX

AACHEN, NIEMCY, 12 lipca 2012 r. – Firma Emerson Climate Technologies zaprezentuje nowe agregaty skraplające Copeland EazyCool™ ZX Digital. Reprezentują one najwyższy poziom zaawansowania technologicznego platformy produktów ZX i wykorzystują obecne ich cechy, takie jak niewielkie wymiary, cicha praca i efektywność. W czterech nowych modelach do zastosowań średniotemperaturowych, o maksymalnej wydajności chłodniczej od 7 do 11,8 kW*, można stosować ciągłą regulację wydajności od 10 do 100%. Agregaty wykorzystujące sprężarki Copeland Scroll Digital™ można zaadaptować do zastosowań o dużej rozpiętości obciążeń. W porównaniu z alternatywnymi metodami regulacji wydajności, takimi jak agregaty skraplające z tandemem sprężarek czy regulowanie prędkością sprężarki, agregaty skraplające ZX Digital wymagają znacznie krótszego czasu montażu. Ciągłe i automatyczne dostosowywanie dostępnej wydajności do zapotrzebowania układu chłodniczego zapewnia precyzyjną kontrolę temperatury i znaczącą poprawę efektywności sezonowej. Poza tym zwarta konstrukcja i niewielka masa ułatwiają eksploatację urządzenia.

Agregaty skraplające ZX Digital stanowią uzupełnienie siedmiu uznanych już modeli standardowych ZXME o nominalnej wydajności chłodniczej w zakresie od 3,6 do 11,9 kW*. Kolejne pięć modeli ZXLE, zaprojektowanych specjalnie do zastosowań niskotemperaturowych, wprowadzono na rynek w 2011 r. Ich wydajności mieszczą się w zakresie od 1,9 kW do 5,7 kW**. Cała seriaagregatów skraplających Copeland EazyCool™ ZX przeznaczona jest do czynnika chłodniczego R404A. Ułatwia on integrację systemu z otoczeniem dzięki dostosowaniu do ograniczeń związanych z przestrzenią i hałasem w obszarach miejskich. Funkcje diagnostyczne i elektroniczne zabezpieczenia umożliwiają zwiększenie niezawodności systemu i obniżenie kosztów konserwacji. Typowe obszary zastosowań to sklepy spożywcze, sklepy wielobranżowe, restauracje lub inne małe sklepy.

*EN 13215 To= -10°C, Ta=32°C, RGT=20°C
** EN 13215 To= -35°C, Ta=32°C, RGT=20°C

Pobierz wersję PDF niniejszej informacji prasowej
Pobierz zdjęcie powiązane z niniejszą informacją prasową.

Emerson (NYSE: EMR), z siedzibą w St. Louis, jest globalnym liderem dostarczającym technologie i inżynierię łącznie dając innowacyjne rozwiązania dla klientów poprzez grupy businessowe network power, process management, industrial automation, climate technologies i appliance and tools. Sprzedaż w roku finansowym 2011 wyniosła 24,2 miliarda US$. Więcej informacji na stronie www.Emerson.com

Emerson Climate Technologies™, będącą jednostką businessową Emerson, jest wiodącym światowym dostawcą rozwiązań z zakresu ogrzewnictwa, wentylacji, klimatyzacji i chłodnictwa dla zastosowań domowych, przemysłowych i handlowych. Grupa łączy najlepszą w klasie technologię ze sprawdzoną inżynierią, oraz usługami projektowymi, dystrybucyjnymi, szkoleniowymi i monitoringu aby dostarczać oczekiwanych zintegrowanych rozwiązań kontroli klimatu klientom na całym świecie. Innowacyjne rozwiązania Emerson Climate Technologies™, obejmujące takie wiodące w branży marki jak Copeland Scroll™ i Alco Controls, zapewniają komfort cieplny, zabezpieczają żywność i chronią środowisko. Więcej informacji na stronie www.emersonclimate.eu

Kontakt:
Achim Frommann