Copeland EazyCool™ do niskich temperatur

AACHEN, NIEMCY, 4 Marca 2011 r. Jeśli zastosowanie niskotemperaturowe wymaga szybkiego i prostego rozwiązania, Emerson Climate Technologies oferuje rozszerzenie serii Copeland EazyCool™ ZX. Poza znajdującymi się już w ofercie agregatami skraplającymi do średnich temperatur wprowadzono pięć nowych modeli, przeznaczonych specjalnie do zastosowań niskotemperaturowych.

Mrożona żywność staje się coraz powszechniejsza. Trend ten potwierdzają wskaźniki konsumpcji z ostatnich kilku lat. W podobnym tempie zwiększa się zróżnicowanie i liczba miejsc, które oferują mrożoną żywność. Bez względu na to, czy chodzi o piekarnię, sklep spożywczy lub stację benzynową – wymagania są zawsze takie same: towar musi być przechowywany w określonej temperaturze, zgodnie z przepisami dotyczącymi zachowania łańcucha chłodniczego. Aby to osiągnąć, niezbędne są niezawodne rozwiązania chłodnicze.

Odpowiedzią na te wymagania jest model EazyCool ZX-LE przeznaczony do niskich temperatur. Pięć nowych modeli agregatów skraplających oferowanych przez Emerson Climate Technologies to kompaktowe urządzenia w obudowie do montażu na podłożu, ścianie lub dachu. Standardowe wydajności niskotemperaturowe wahają się pomiędzy 1,9 kW i 5,7 kW z zastosowaniem czynnika R404A.

Dzięki zastosowaniu sprężarek Copeland Scroll™ z wtryskiem pary (EVI) zoptymalizowane agregaty skraplające zapewniają doskonałą efektywność energetyczną oraz zwiększony zakres charakterystyk pracy z temperaturami parowania do -40°C. Niewielkie wymiary i zmniejszona masa – najmniejszy model waży tylko 79 kg – stanowią dodatkową zaletę podczas transportu i montażu. Unikalna regulacja prędkości obrotowej wentylatorów zapewnia zmniejszenie poziomu hałasu do 36 dB(A) w trybie nocnym, co jest istotnym czynnikiem w przypadku pracy na zewnątrz.

Podobnie jak wszystkie urządzenia z serii EazyCool ZX, modele ZX-LE są wyposażone w moduł diagnostyczny, który analizuje i wyświetla stan systemu w czasie rzeczywistym. Inne istotne elementy systemu to separator oleju i separator cieczy, które gwarantują niezawodność przez wiele lat.

Nowe agregaty skraplające Copeland EazyCool™ ZX to doskonały wybór do zastosowań niskotemperaturowych, w których wymagane jest efektywne i niezawodne chłodzenie oraz szybki montaż systemu.

Pobierz wersję PDF niniejszej informacji prasowej
Pobierz zdjęcie powiązane z niniejszą informacją prasową.

Emerson (NYSE: EMR), z siedzibą w St. Louis, jest globalnym liderem dostarczającym technologie i inżynierię łącznie dając innowacyjne rozwiązania dla klientów poprzez grupy businessowe network power, process management, industrial automation, climate technologies i appliance and tools. Sprzedaż w roku finansowym 2011 wyniosła 24,2 miliarda US$. Więcej informacji na stronie www.Emerson.com

Emerson Climate Technologies™, będącą jednostką businessową Emerson, jest wiodącym światowym dostawcą rozwiązań z zakresu ogrzewnictwa, wentylacji, klimatyzacji i chłodnictwa dla zastosowań domowych, przemysłowych i handlowych. Grupa łączy najlepszą w klasie technologię ze sprawdzoną inżynierią, oraz usługami projektowymi, dystrybucyjnymi, szkoleniowymi i monitoringu aby dostarczać oczekiwanych zintegrowanych rozwiązań kontroli klimatu klientom na całym świecie. Innowacyjne rozwiązania Emerson Climate Technologies™, obejmujące takie wiodące w branży marki jak Copeland Scroll™ i Alco Controls, zapewniają komfort cieplny, zabezpieczają żywność i chronią środowisko. Więcej informacji na stronie www.emersonclimate.eu

Kontakt:
Achim Frommann