Copeland EazyCool™ ZH z zasilaniem jednofazowym

AACHEN, NIEMCY, 4 Lipca 2011 r. Emerson Climate Technologies kontynuuje uzupełnianie serii agregatów skraplających Copeland EazyCool™ ZX. Obecnie dostępne są cztery nowe modele do zastosowań średniotemperaturowych z zasilaniem jednofazowym.

W marcu 2011 r. firma Emerson Climate Technologies rozszerzyła serię agregatów skraplających w obudowie Copeland EazyCool™ o pięć modeli niskotemperaturowych o wydajności chłodniczej w zakresie od 1,9 do 5,7 kW*. Dziś Emerson, specjalistyczny dostawca sprzętu chłodniczego, może ogłosić wprowadzenie na rynek czterech nowych modeli do zastosowań średniotemperaturowych z zasilaniem jednofazowym. ZXME-020E-PFJ to najmniejszy model o wydajności chłodniczej równej 3,6 kW**. Nową serię uzupełniają trzy kolejne modele o wydajności do 6,9 kW.

Podobnie jak sprawdzona wersja trójfazowa, wersja z zasilaniem jednofazowym zapewnia wyjątkowe korzyści. Zwarta konstrukcja i niewielka masa ułatwiają integrację instalacji w budynku i montaż. Funkcje diagnostyczne i elektroniczne zabezpieczenia zwiększają niezawodność systemu oraz zmniejszają koszty konserwacji. Poza tym agregaty skraplające EazyCool pozwalają na znaczną oszczędność energii dzięki zastosowaniu wydajnej sprężarki spiralnej Copeland Scroll™, rozbudowanej powierzchni skraplacza oraz inteligentnego układu sterowania wentylatorem. W efekcie można je stosować w obszarze zurbanizowanym, gdyż ich cicha praca zwiększa możliwości wyboru miejsca montażu.

* EN 13215 To= -35°C, Ta=32°C, RGT=20°C
**EN 13215 To= -10°C, Ta=32°C, RGT=20°C

Pobierz wersję PDF niniejszej informacji prasowej
Pobierz zdjęcie powiązane z niniejszą informacją prasową.

Emerson (NYSE: EMR), z siedzibą w St. Louis, jest globalnym liderem dostarczającym technologie i inżynierię łącznie dając innowacyjne rozwiązania dla klientów poprzez grupy businessowe network power, process management, industrial automation, climate technologies i appliance and tools. Sprzedaż w roku finansowym 2011 wyniosła 24,2 miliarda US$. Więcej informacji na stronie www.Emerson.com

Emerson Climate Technologies™, będącą jednostką businessową Emerson, jest wiodącym światowym dostawcą rozwiązań z zakresu ogrzewnictwa, wentylacji, klimatyzacji i chłodnictwa dla zastosowań domowych, przemysłowych i handlowych. Grupa łączy najlepszą w klasie technologię ze sprawdzoną inżynierią, oraz usługami projektowymi, dystrybucyjnymi, szkoleniowymi i monitoringu aby dostarczać oczekiwanych zintegrowanych rozwiązań kontroli klimatu klientom na całym świecie. Innowacyjne rozwiązania Emerson Climate Technologies™, obejmujące takie wiodące w branży marki jak Copeland Scroll™ i Alco Controls, zapewniają komfort cieplny, zabezpieczają żywność i chronią środowisko. Więcej informacji na stronie www.emersonclimate.eu

Kontakt:
Achim Frommann